Health

Is het slecht om te sporten met make-up op?

Sport jij met of zonder make-up op? Sommige meiden vinden het fijn om met make-up op te sporten (je weet maar nooit welke hunk ineens de sportschool binnenloopt), maar anderen zweren het af. Iedereen heeft haar eigen voorkeur, maar heeft sporten met make-up eigenlijk effect op je huid? In dit artikel vertellen we je of het slecht is om met make-up op te sporten. 

Misschien heb je te weinig tijd om je make-up eraf te halen voor het sporten of voel je je gewoon fijner om met wat mascara en foundation in de sportschool te staan. Als je één van de meiden bent die met make-up op sport, hebben we helaas slecht nieuws. Het is namelijk niet zo goed om met make-up op te sporten. Als je sport met make-up op, heb je meer kans op: 
☆ Acne
☆ Mee-eters
☆ Onstekingen
☆ Droge huid

Verstopte huid

De Britse krant Metro sprak met dermatoloog Andy Millward om uit te leggen waarom je toch echt even een doekje over je gezicht moet halen voor het sporten: “In tegenstelling tot huidverzorgingsproducten, is make-up ervoor gemaakt om op de oppervlakte van je huid te blijven. Als de huid warmer wordt, neemt het meer producten op, waardoor ook de make-up makkelijker wordt geabsorbeerd. Dit kan zorgen voor verstoppingen en blokkades in de poriën.” De huid verstopt dus door make-up en dat zorgt voor mee-eter of zelfs ontstekingen en puistjes. 

Natuurlijke schoonheid

Afgezien van de nadelen voor de huid, is sporten met make-up niet altijd een goede look. Door het zweet kan je wenkbrauw ineens op je wang belanden en je mascara overleeft een goede workout ook niet #hellopanda. Bovendien is sporten zonder make-up een goede manier om je natuurlijke schoonheid te omarmen. Je bent namelijk hartstikke prachtig zonder make-up! 

Beeld: iStock | Bron: metro.co.uk, huffingtonpost.com