Lifestyle

Juist om deze reden is single zijn helemaal geweldig

Soms denk je dat je forever alone bent, maar dan besef je dat het misschien toch niet zo verkeerd is. Je hoeft met niemand rekening te houden, je flirt met alles dat los en vast zit en niemand die er iets van zegt. Dat is toch heerlijk? Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want er zijn zo ontzettend veel redenen waarom het niet zo erg is om single te zijn. Schrijven we niet zo erg? Het is gewoon geweldig. 

1. Geen rekening houden met een ander
De enige persoon waar jij je druk over hoeft te maken, ben jezelf. Geen gezeur over dat je vriend wat anders wil doen dan jij of dat je uren moet wachten totdat hij eindelijk klaar is. Nee, je doet lekker wat je zelf wil en niemand die daar enige invloed op heeft. 

2. Daten wie je maar wil
Jantje, Pietje, Hansje, je hebt ze allemaal al een keer op de koffie gehad. Supergezellig was dat, maar een relatie? Echt niet. Volgende keer nieuwe ronde, nieuwe kansen en jij gaat pas voor iemand als je een échte klik voelt. Maar wat is het toch heerlijk om rond te scharrelen. 

single zijn is geweldig

3. Kingsizebed 
Geen man met wie jij dat kleine stukje matras hoeft te delen, dus dat betekent slapen als een zeester. Je moet er toch niet aan denken dat je iemand naast je hebt liggen die jou geen dekens gunt? Precies, niet aan beginnen met die handel. 

4. Geen kleffe liefdesdagen
Valentijnsdag sla jij gelukkig over en je doet ook niet aan die onzin dat jullie al  drie maanden een relatie hebben. Geen cadeautjes die jij hoeft te halen en ook geen verplichte avond liggen kleffen op de bank. Lucky you

5. Je houdt geld over
Als je een relatie hebt, zoek je regelmatig een leuk restaurant op en dat tikt lekker aan. Ook geen verjaardagen van schoonmoeders, schoonzusjes en andere ‘ongemakkelijke’ personen. Meer geld voor andere dingen die jou veel beter uitkomen. 

6. Vrije tijd
Zeeën van tijd heb je. Sporten, afspreken met vriendinnen, shoppen met je moeder, het kan allemaal. Als jij een vrijer had, had jij deze dingen van z’n lang zal ze leven niet gedaan. 

7. Meer slaap
Terwijl andere koppeltjes liggen te rollebollen onder de lakens, lig jij al lang in dromenland. Jij komt wel aan je acht uur slaap per dag en daarom zie jij er altijd zo fris en fruitig uit. 

8. Je jaagt je dromen achterna
Je hoeft met niemand rekening te houden, dus je doet wat je wil. Bijvoorbeeld studeren in een stad aan de andere kant van Nederland, want je kunt gaan en staan waar je wilt. Maak die wereldreis waar je elke nacht over droomt, want er is niemand die alleen achterblijft. Daarnaast is reizen de perfecte manier om mensen te leren kennen.

9. Niemand om ruzie mee te maken
Relaties leiden soms tot ergernissen, maar gelukkig heb jij daar geen last van. Niemand om mee te bekvechten over welke serie het die avond wordt of wat voor eten er op tafel komt. Ben jij even blij dat je alles doet wat je zelf wil. 

Beeld: iStock