Food

Thuis McDonald’s Franse frietjes (+ dé saus) maken doe je zo!

Op de Girlscene-redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen graag de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten met jullie. Vandaag maken we McDonald’s frietjes en hebben wij achterhaald hoe je dé beroemde fritessaus namaakt.

Dit heb je nodig voor één portie McDonald’s Franse frietjes:
♥ 2 grote aardappelen
♥ 100 gram suiker
♥ Water
♥ (zonnebloem)olie
♥ Zout

Dit heb je nodig voor de McDonald’s fritessaus:
♥ Ketchup
♥ Mosterd
♥ Dille
♥ Kurkuma
♥ Fritessaus

Stap 1: Schil de aardappelen en snijd ze in hele dunne reepjes. Leg de ‘ongebakken frietjes’ in een schaal met water en je ziet dat het zetmeel loslaat van de aardappel.


Stap 2: Vul vervolgens een twee bak met koud water en de suiker en wacht tot het is opgelost. Leg de friet in het water en wacht ongeveer tien minuten.

Stap 3: Vul nu een pan met een flinke laag olie (of zet de frituurpan aan) en wacht tot de olie heet is. Schep vervolgens de friet in het vet totdat ze goudgeel kleuren. Doe wel voorzichtig, want spettert een beetje!

Mcdonald's franse friet recept

Stap 4: Laat de frietjes even afkoelen op keukenpapier dan gaan we intussen door naar de saus. Dit is eigenlijk heel simpel en een kwestie van alle ingrediënten voor de saus doorelkaar mengen. 

Eet smakelijk! ♥