Food

Deze té lekkere Doritos taart maak jij super makkelijk thuis na

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Is Doritos jouw favoriete chips? Dan moet jij deze Doritos taart zeker eens maken!

Doritos taart: zo maak je dat

Loopt het water jou al in de mond? Lees dan snel verder om te checken wat je moet kopen om deze taart na te maken.

doritos taart snack

Schrijf dit op je boodschappenlijstje voor de Doritos taart:
♥ 1 zak Doritos
♥ Geraspte kaas
♥ 300 gram (mager) gehakt
♥ 1 (rode) paprika
♥ Hartige taartdeeg
♥ Cheddarkaas

Ben je er klaar voor? Dan gaan we nu beginnen!

1. Laat het hartige taartdeeg ontdooien en vet ondertussen de springvorm in met wat boter of olie. ‘Vouw’ vervolgens het bladerdeeg om de springvorm heen, zodat dit de basis van je taartvorm vormt.

​2. Verwarm de oven tot 200 graden en bak de basis van je taart af op 200 graden. Beleg vervolgens de bodem met Doritos chips zoals hieronder op de foto. Wij hebben extra veel gedaan, zoals je ziet ;-).

3. Bak ondertussen het gehakt, de paprika en voeg wat kruiden naar smaak toe. Wij hebben gekozen voor het gemakt een zakje tacokruiden uit de supermarkt gebruikt.

4. Is je gehakt klaar? Dan gaan we nu stapelen. Doe wat gehaktmengsel op de bodem en dan… natuurlijk KAAS! Vervolgens Doritos, weer kaas en uiteraard sluit je weer af met Doritos. Je hoeft ook hierbij niet zuinig te zijn zoals je ziet ;-).

doritos taart recept

5. Sluit af met een laag geraspte kaas en bak de taart voor zo’n 20 minuten op 200 graden. Leg hierna (als je nog wat over hebt…) nog wat Doritos bovenop je taart om het af te maken en dan is het tijd om aan te vallen!

doritos taart recept

Eet smakelijk! ♥

Must reads 👀