Beauty

De 7 haartrends voor herfst en winter 2017

Een nieuw seizoen betekent nieuwe trends! Nu het einde van 2017 in zicht komt is het tijd om weer vooruit te kijken: wat zijn de haartrends voor de herfst en winter? Girlscene keek de looks af bij onder andere Michael Kors en Balmain en schrijft de haartrends voor de laatste maanden van 2017 voor je op. Lees vooral even verder als je wilt weten wat voor kapsels je de komende tijd op straat tegenkomt.

Lage paardenstaart
De modeontwerpers begrijpen ook wel dat we niet altijd zin hebben om ons haar los te dragen. Daarom hebben zij in samenwerking met haarstylisten de paardenstaart weer teruggebracht op de catwalk. Juist omdat dit een draagbare trend is, is de kans heel groot dat we het weer veel op straat tegenkomen! Is een gewone paardenstaart niet jouw ding? Kies dan voor een lage paardenstaart zoals bij Mulberry, een hoge, strakke staart net zoals Oscar de La Renta of voeg een leuke strik toe om je elastiek om je haar net meer oomph te geven.

Slicked-back
Als je de show van onder andere Michael Kors en Brandon Maxwell hebt gezien  is de slicked-back look je vast niet ontgaan. Zij stuurden hun modellen namelijk met een wetlook de catwalk op. Bij Brandon Maxwell werd gekozen voor de standaard slicked-back look: het haar naar achteren brengen gel. Bij Michael Kors zag je een leuke twist. Daar kozen ze juist voor een middenscheiding die je met gel op z’n plek houdt. 

Vlechten
Surprise, surprise: ook aan het einde van dit jaar zie je nog veel vlechten. Alberta Ferretti koos voor een nonchalante vlecht die je een beetje uit elkaar trekt en op je rug laat hangen, terwijl Balmain juist liever een ingevlochten coupe ziet. Maar dat zijn niet de enige trends binnen de vlechtencategorie! Je ziet namelijk ook veel dunne vlechtjes. Dat staat extra leuk als je bijvoorbeeld de rest van je haar los laat hangen. Hiermee creëer je dan net wat meer textuur. 

Accessoires
Glimmende accessoires mogen in het haar niet ontbreken als het aan Miu Miu en Elie Saab ligt. Sterker nog, hoe meer bling, hoe beter! Wat opviel bij Miu Miu en Elie Saab is dat er juist weer voor een haarband werd gekozen. Bij Miu Miu was het een verfijnde band, terwijl die van Elie Saab enorm opviel. Game of Thrones fans… eat your heart out! Eén ding is in ieder geval zeker: de haarband maakt een serieuze comeback.

Baret
Weet je nog dat iedereen een paar jaar geleden een hoed droeg om kapsels te beschermen tegen het gure weer? Daar heeft Dior dit jaar wat op verzonnen. De hoed heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een baret. Très chic en heel erg Parisienne-waardig, natuurlijk. Zo’n baret hoeft ook helemaal niet onopvallend te zijn. Bij het Franse modehuis kozen ze namelijk voor een leren variant, waardoor je er stoerder uitziet.

haartrend 2017
Cropped haar

Wat betreft het haar zelf zet Selena Gomez de toon. Zij heeft haar lokken een stuk korter laten knippen en rockt een lange bob. Normaal gesproken laat je daar nog wat lagen in knippen en draag je het warrig, maar nu is het juist de trend om het steil te dragen en op één lengte. Een tikkeltje streng, maar wel leuk om uit te proberen.

Platinablond
Eerlijk is eerlijk, we hebben in geen tijden zoveel brunettes op de catwalk gespot. Maar ook blondines hebben nog steeds hun moment de komende maanden. Want als je blond gaat, dan mag je voor wel héél blond kiezen. Zo rockte Karlie Kloss haar platinablonde coupe op de rode loper en sindsdien zijn we verliefd. Als je durft… probeer het dan zeker uit! 

Beeld: Getty Images | Bron: Harpersbazaar.com, ELLE.com en Cosmopolitan.com