Food

Taarten recepten? Met deze zoete taarten zit jij sowieso goed

Taarten recepten 3. Limoen-avocadotaart

Ingrediënten:
– 400 gram verse roomkaas
– 200 milliliter crème fraîche
– 250 milliliter slagroom
– 2 avocado’s
– 200 gram witte basterdsuiker
– 3 limoenen
– 200 gram theebiscuits
– 50 gram boter (gesmolten)

1. Maal de koekjes fijn met een keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Leg een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en leg hier de ring op en klik vast. Knip het resterende papier er om heen er af. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast. 
2. Mix de roomkaas met de suiker romig in een kom. Voeg de avocado’s toe en mix er door heen. Rasp een limoen en voeg dit samen met het sap van deze limoen en een tweede limoen toe. Mix in een andere kom de slagroom luchtig en mix op het laatst de creme fraiche er door. Meng dan het groene roomkaas avocadomengel met het slagroommengsel. 
3. Giet dit op de koekjesbodem en strijk het glad. Zet de vorm minimaal twaalf uur in een goed gekoelde koelkast tot hij is opgesteven. Garneer op het laatst met partjes van de overgebleven limoen en eventueel wat rasp. Bewaar de cheesecake maximaal drie dagen in de koelkast. 

Must reads 👀