Food

Taarten recepten? Met deze zoete taarten zit jij sowieso goed


Taarten recepten 2. Pecannoottaart met dadels

Ingrediënten:
– 400 gram amandelmeel
– 3 eetlepels kokosolie of boter (gesmolten)
– 2 eieren
– 2 theelepels vanille aroma
– 2 eetlepels kokosbloesem suiker (of honing)
– Snuf zout
– 400 gram medjoul dadels
– 3 eetlepels (amandel) melk
– 150 gram pecannoten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg in een kom twee eieren met het vanille aroma en klop het goed los.
2. Voeg dan het amandelmeel toe samen met de gesmolten kokosolie, eventueel je handen.
3. Neem de bakvorm en vet deze goed in met boter. Verdeel nu het deeg over de bodem en langs de rand. Bak het deeg in ongeveer vijftien minuten gaar en licht goudbruin. Laat de bodem nu afkoelen. 
4. Ontpit de dadels en voeg deze toe aan de keukenmachine met amandelmelk. Laat dit draaien tot er een redelijk egale massa ontstaat. Voeg eventueel meer amandelmelk toe voor een smeuïge vulling. Wanneer de bodem klaar en afgekoeld is kan de dadelvulling in de bodem gevoegd worden.
5. Hak de helft van de pecannoten en verdeel deze over het dadelmengsel. Duw dit een beetje erin. Neem nu de overige hele pecannoten en leg deze mooi in een rijtje over het dadelmengsel.
 

Must reads 👀