News

Feit: mensen met honden zijn knapper dan mensen met katten

De één is meer een hondenmens, terwijl de ander juist gek is op katten. Het lijkt een eindeloze discussie welk huisdier er nu leuker is (katten, dûh), maar dit nieuws kan je mening misschien veranderen… Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met honden knapper  zijn dan mensen met katten. Waarom? Wij hebben het antwoord.

Wie zijn er nu het leukst, honden of katten? Een strijd die al eeuwen oud is. Kattenbaasjes vinden hun eigen haarbal natuurlijk het leukst, terwijl hondenbaasjes hun trouwe viervoeter helemaal het einde vinden.

Onderzoek

Bij een onderzoek naar huisdieren en relaties werden 1000 singles ondervraagd. Want wie zijn er eigenlijk aantrekkelijker: hondenbaasjes, of kattenbaasjes? Uit het onderzoek blijkt dat 63% van de ondervraagde singles baasjes van honden aantrekkelijker vindt dan mensen die thuis een kat hadden. Slechts 18% van de singles kiest voor een partner met een kat. 19% vindt een partner met een huisdier helemaal niet aantrekkelijk. Say what?!

Het onderzoek werd uitgevoerd door EliteSingles met het idee dat huisdieren een steeds grotere rol spelen tijdens het daten. 72% claimde zelfs dat ze konden inschatten hoe een persoon is in een relatie aan de hand van zijn voorkeur voor huisdieren.

Honden en katten

Honden vragen om veel liefde en aandacht. Daarom zagen de singles de mensen met honden als vriendelijk en zorgzaam en in staat om te binden. Ook zouden ze niet bang zijn voor een lange relatie.

Bij mensen met katten was dit gevoel minder aanwezig omdat een kat minder verzorging nodig heeft.

Geen huisdieren

Mensen zonder huisdieren werden over het algemeen gezien als zelfingenomen en arrogant. Volgens de singles waren zij minder goed in staat een relatie te onderhouden omdat ze geen huisdier hadden.

Twijfel je dus tussen het nemen van en hond en een kat, dan is dit je antwoord. 😉