Films & Series

De 12 leukste meidenfilms voor een sleepover (of gewoon alleen)

De popcorn zit in de magnetron, de pizza is besteld, de matrassen liggen klaar, iedereen heeft iets te drinken, maar wacht eens even… Welke film gaan jullie eigenlijk kijken? Een goede film is namelijk dé sleutel tot een succesvolle sleepover. Wij hebben twaalf films voor je gevonden die jouw slaapfeestje onvergetelijk maken.

Love Actually (2003)
Dé ultieme feelgoed film die zich afspeelt rondom Kerstmis. In de film volgen we het liefdesleven van acht Londenaren in verschillende fases van hun leven. Zo is de nieuwe premier tot over zijn oren verliefd op zijn assistente, heeft zijn zus huwelijksproblemen, zien we het verdriet van een man om zijn vrouw en is een jongen smoorverliefd op zijn klasgenootje. 
Fun fact: De film Alles is Liefde uit 2007 is gebaseerd op Love Actually.

Met: Colin Firth, Emma Thompson, Keira Knightley, Hugh Grant

Watch on YouTube

Bridget Jones Diary (2001)
Wanneer Bridget 32 wordt komt ze erachter dat ze nog niet zoveel bereikt heeft in haar leven. Ze rookt, drink, is te dik en single. Ze besluit haar leven om te gooien en een dagboek bij te houden. Maar dan wordt ze verliefd op twee totaal verschillende mannen… Bridget is super onhandig en dat maakt de situaties in de film méga herkenbaar en hilarisch om te zien. Dit deel al gezien? Dan is er ook nog een deel twee uit 2004 en een deel drie uit 2016.

Met: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Watch on YouTube

LOL (2012)
Het leven van Lola is niet eenvoudig door school, vriendinnen, liefdesverdriet, Facebook, WhatsApp en haar ouders. Nadat ze gedumpt wordt door haar vriendje zet ze haar zinnen op een andere jongen. Ze experimenteert met seks en drugs terwijl haar moeder het moeilijk heeft met haar scheiding.

Met: Miley Cyrus, Demi Moore, Ashley Greene

Watch on YouTube

Crazy Stupid Love (2011)
Cal Weaver komt erachter dat zijn vrouw is vreemdgegaan met een collega en wil een scheiden. Tijdens een avondje uit ontmoet hij Jacob die elke avond een ander meisje mee naar huis neemt. Cal vraagt Jacob om hem te helpen vrouwen te versieren zodat hij over zijn ex-vrouw heen kan komen. Ondertussen valt Jacob voor de mooie Hannah die anders is dan alle andere vrouwen die hij ooit ontmoet heeft. Maar dan gaat alles mis…

Met: Steve Carell, Julianne Moore, Emma Stone, Ryan Gosling

Watch on YouTube

The Vow (2012)
Paige en Leo zijn hét perfect koppel, totdat hun levens compleet veranderen door een auto-ongeluk. Paige raakt in een coma en wanneer ze bijkomt weet ze niet meer wie Leo is. Ondanks alles doet Leo er alles aan om haar hart weer opnieuw te veroveren en hun huwelijk te redden. Good to know: Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Kim en Krickitt Carpenter.

Met: Rachel McAdams, Channing Tatum, Sam Neill

Watch on YouTube

The Ugly Truth (2009)
Abby en Mike zijn compleet het tegenovergestelde van elkaar als het om de leifde gaat. Toch gaat Abby akkoord om samen een aantal theorieën te testen over relaties en de liefde. Terwijl hij haar helpt de liefde van haar leven te vinden begint hij stiekem gevoelens voor haar te krijgen. En ook al walgt Abby van de manier waarop Mike leeft, toch heeft hij iets wat haar knappe crush niet heeft…

Met: Katherine Heigl, Gerard Butler, Cheryl Hines

Watch on YouTube

What To Expect When You’re Expecting (2012)
In deze film zien we vijf verschillende koppels die allemaal een kind verwachten. Het leven van fitnessgoeroe Jules wordt op haar kop gezet wanneer ze onverwachts zwanger blijkt. Ze is dan ook niet erg blij met de zwangerschap, terwijl Wendy het niet kan geloven wanneer ze eindelijk zwanger is. Ook Holly en Alex staan te popelen om een kindje te adopteren. Voor de één is de zwangerschap een eitje, voor de andere is het niet echt wat ze hadden verwacht…

Met: Elizabeth Banks, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Cameron Diaz, Chace Crawford

Watch on YouTube

Letters To Juliet (2010)
Sophie gaat samen met haar verloofde op voorhuwelijksreis naar Verona in Italië. Daar bezoekt ze het huis van Julia. Allerlei vrouwen laten boodschappen voor Julia achter die ‘s avonds worden verzameld en beantwoord door vier vrouwen uit de stad. Sophie helpt de vrouwen en vindt een oude brief van vijftig jaar oud. De vrouw (Claire) krijgt de brief en komt samen met haar kleinszoon (Charlie) naar Verona om haar oude liefde te vinden. Sophie helpt Claire met het vinden van haar oude liefde, maar wordt zelf ook verliefd op Charlie.

Met: Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave, Chris Egan

Watch on YouTube

Wildchild (2008)
Poppy is een losgeslagen tiener en doet alles wat niet mag. Na meerdere waarschuwingen stuurt haar vader haar naar een kostschool in Engeland. Poppy vindt het verschrikkelijk en doet er alles aan om terug naar Amerika te gaan. Samen met haar nieuwe vriendinnen bedenkt ze een plan om geschorst te worden. Maar dan wordt haar reden om te gaan, haar reden om te blijven.

Met: Emma Roberts, Alex Pettyfer

Watch on YouTube

A Cinderella Story (2004)
Sam woont samen met haar stiefmoeder en stiefzussen in LA nadat haar vader overlijdt. Ze droomt om te studeren aan Princeton, maar daar denkt haar stiefmoeder anders over… Haar droomprins heeft ze al gevonden via een anonieme chat. Maar kan hij wel houden van een meisje dat niet populair is? 

Met: Hilary Duff, Chad Michael Murray, Jennifer Coolidge

Watch on YouTube

The DUFF (2015)
Bianca zit in haar laatste jaar van de middelbare school, maar komt er dan via haar buurjongen (Wesley) achter dat ze bekend staat als DUFF (Designated Ugly Fat Friend). Ze besluit te veranderen en een deal te maken met Wesley, zij helpt hem met huiswerk en hij moet haar cool maken zodat ze haar geheime crush Toby kan veroveren.

Met: Mae Whitman, Bella Thorne en Robbie Amell

Watch on YouTube

Magic Mike (2012)
Mike Lane is een knappe stripper met een droom om zelf meubels te maken en verkopen. Hiervoor heeft hij geld nodig en werkt hij onder andere als danser in een stripclub voor vrouwen. Mike komt de jonge Adam tegen en neemt hem mee na zijn club. Adam steelt de show en wordt onderdeel van het team dansers. Wanneer Mike de zus van Adam, Brooke, ontmoet is er meteen een chemie, maar beide zijn al bezet. Wanneer Adam de verkeerde kant op gaat doet Mike er alles aan om zijn leven te redden. Nog meer knappe en ontblootte lichamen zien? Er is nog een deel: Magic Mike XXL. Yum!

Met: Matthew McConaughey, Channing Tatum, Joe Manganiello, Alex Pettyfer

Watch on YouTube

Watch on YouTube

Nog meer films? Bekijk dan dit artikel bomvol ultieme meiden films die je gezien moet hebben.

Beeld: GettyImages