Lifestyle

Een onvergetelijk vriendinnenweekend? Wij hebben de tip om dit te regelen

Je bent al jaren bevriend met een leuk clubje meiden en dat moet natuurlijk af en toe gevierd worden met een vriendinnenweekend. De remmen gaan los en jullie hebben een onvergetelijke tijd. Dit weekend moet natuurlijk wel georganiseerd worden en dat vergt enige tijd. Wie neemt het voortouw en zorgt ervoor dat het ook echt doorgaat? Dat is soms lastig en daarom hebben wij leuke ideeën uitgezocht en tips hoe je ervoor zorgt dat het ook echt doorgaat. 

1. Ontdek een stad
Zoek een leuke stad uit en ga op avontuur. Bezoek wat leuke hotspots en vergeet vooral niet een drankje te doen op het terras. Bedenk een leuk spel dat je in de stad uitvoert. Natuurlijk moet het nachtleven ook ontdekt worden, dus zoek wat leuke kroegen uit. Overnacht in een hostel, want dat is lekker goedkoop en daarnaast slaap je vaak met meerdere op een kamer. 

2. Crazy 88
Misschien ken je het BNN-programma, maar als jullie een beetje waaghalzen zijn, is dit zeker een leuk spel. Je verdeelt de groep in teams en elk team krijgt een lijst met opdrachten. Deze opdrachten maak je zo heftig als je zelf wil. Denk aan dansen in een fontein of een polonaise starten in de winkelstraat. Voor elke opdracht krijg je punten en hoe heftiger de opdracht, hoe meer punten er uitgedeeld worden. Het team dat de meeste punten verzamelt, wint het spel. Natuurlijk moet wel alles gefilmd worden. 

3. Ga naar een spa
Houden jullie ervan om verwend te worden? Bezoek een spa en jullie komen helemaal tot rust. De sauna of gewoon een lekkere massage, voor ieder wat wils. Ondertussen wordt er natuurlijk volop gekletst, want daar is een vriendinnenweekend voor. 

4. Escaperoom
Een escaperoom is de ultieme test om erachter te komen of jullie goed samenwerken. Op veel plaatsen vind je tegenwoordig escaperooms, dus dit is zeker een leuke activiteit om tussendoor te doen. Zoek van tevoren uit welke soort escaperoom jullie aanstaat en dan wordt het stressen of jullie op tijd weten te ontsnappen. Als je met een grote groep bent, kun je het ook splitsen en kijken welk team er het snelste is. 

5. Cocktailworkshop
Van cocktails wordt iedereen vrolijk, dus jij en je vriendinnen vast ook. Zoek een bar waar dit mogelijk is en jullie hebben gegarandeerd een gezellige tijd. Natuurlijk mogen de cocktails ook geproefd worden en dan is het plaatje helemaal compleet. Ga daarna op stap en jullie hebben de tijd van je leven. 

Dit zijn natuurlijk hartstikke leuke dingen om samen te doen met je vriendinnengroep. Het lastigste is vaak om het ook echt door te zetten. Daarom wat tips om van deze dromen werkelijkheid te maken. 

1. Wijs een aantal mensen aan die het vriendinnenweekend gaan organiseren. Zo hebben zij een stok achter de deur en steun aan elkaar om dit te organiseren. 

2. Maak een datumprikker aan. Verstuur deze ver van tevoren en er komt vast een datum waarop jullie allemaal kunnen. Help elkaar eraan herinneren om deze in te vullen, want dat is vaak het nadeel van datumprikker. 

3. Verdeel de taken. Iemand regelt het verblijf, iemand de activiteiten en iemand regelt het financieel. Zo is het duidelijk wat iedereen moet doen en gebeurt het vaak ook. 

Beeld: iStock