Travel

Op vakantie met vriendinnen deze herfst? Zó wordt dit onvergetelijk

Heb jij geen zin om in de herfstvakantie alleen maar series te kijken met een overvloed aan thee? Jij bent meer een avonturier die graag eropuit gaat. Samen met je vriendinnen doe je niets liever dan steden ontdekken. Goed nieuws: wij helpen je een handje, want we hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet. Trommel je vriendinnen maar bij elkaar, want deze herfstvakantie wordt onvergetelijk. 

1. Treinkaartjes
Als je eropuit wil, is het een optie om de trein te pakken. Je hebt de keuze om een dagje weg te gaan, maar als je een NS Jongerentour aanschaft, heb je een paar dagen om Nederland te ontdekken. Ga drie dagen lang naar een andere stad en in die drie dagen heb jij de tijd van je leven. Als je weinig budget hebt, slaap je gewoon elke avond weer in je eigen bed en ga de je volgende dag weer op pad. Heb je wel wat te besteden? Boek dan een hotel of hostel in een stad waar jij naartoe gaat en je bent echt een paar dagen weg van huis. Denk aan steden als Breda, Groningen of Amsterdam, de keuze ligt geheel bij jezelf. Je hoeft natuurlijk niet per se in Nederland te blijven, want misschien ken je alle Nederlandse steden al op je duimpje. Met Interrail reis je door heel Europa of door een bepaald land in Europa. Voor heel Europa is alleen de herfstvakantie wat kort, maar als je één land uitkiest, is dit ook al erg leuk. Kijk op de website van Interrail wat de mogelijkheden zijn. 

2. Flixbus
De Flixbus is een makkelijke manier om te reizen. In verschillende steden in Nederland stap je op deze bus en voor een prikkie sta jij niet veel later in een andere stad. Wist je dat deze bus gewoon naar Antwerpen en Berlijn gaat? Ontzettend leuke steden om in de herfstvakantie te ontdekken. Kijk op deze site of de Flixbus ook naar jouw gewenste bestemming gaat. 

3. Goedkope vliegtickets
Goedkope vliegtickets nodig? Ryanair biedt uitkomsten. Als je geluk hebt, vlieg je voor dertig euro naar een stad waar je nog nooit geweest bent. Natuurlijk moet je nog wel een vliegticket voor de terugweg kopen, maar dan ben je nog niet veel geld kwijt. Houd de website van Ryanair goed in de gaten, want alleen dan scoor je de beste deals. 

Dit zijn alvast drie mogelijkheden hoe je deze herfstvakantie eropuit trekt. Misschien weet je al precies wat de plek van bestemming gaat zijn, maar het zou ook kunnen dat je nog geen idee hebt. Geen stress, wij hebben de leukste budgetsteden voor jou uitgezocht, zodat de keuze iets makkelijker wordt. 

Sofia – Bulgarije
Sofia is een stad vol geschiedenis en bezienswaardigheden. Daarnaast is het erg goedkoop. Toegang tot de Art Gallery is gratis en er zijn Banya Bashi bronnen verspreid over de stad zodat je daar gratis mineraalwater kunt tappen. 

Krakau – Polen
Houd je van gezelligheid en lus je wel een drankje? Dan ben je in Krakau op de juiste plek. ‘Plac Nowy’, het markplein heeft veel betaalbare winkels en je vindt er een hoop cafés en bars waar je goedkoop een drankje bestelt. Vanuit Krakau ben je met de trein binnen een paar uurtjes in Warschau. Deze stad is ook erg mooi en is net als Krakau lekker cheap

Boedapest – Hongarije
Boedapest, ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd. Deze rivier loopt dwars door de stad. Boedapest kent veel bezienswaardigheden als oude gebouwen, badhuizen, parken en musea. Voor een goedkoop drankje ben je in Boedapest ook zeker aan het juiste adres. 

Belgrado – Servië
In Belgrado is genoeg cultuur te snuiven. Als je door de straatjes van de Boheemse wijk van Belgrado loopt, kom je genoeg straatmuziek en live entertainment tegen. Ook zijn er veel musea om te bezoeken en voor de feestgangers zijn er ook genoeg kroegen en clubs. 

Zit jouw stad er niet tussen? Lees dan dit artikel voor meer goedkope steden in Europa. 

Beeld: iStock | Bron: tripadvisor.nl, cityspotter.com, interrail.eu