Lifestyle

Een kater? Dankzij deze tips ben jij er in no-time vanaf

Als student is de kroeg natuurlijk jouw favoriete hangplek. Samen met je vriendinnen drink je het ene drankje na de ander en dan bedenk je je dat je morgen weer om halfnegen in de collegebanken moet zitten. Is dat even balen, want die les mag helaas niet geskipt worden. Pff… Dat wordt een zware ochtend. Gelukkig heeft Girlscene voor jou een aantal tips zodat jouw kater iets draaglijker wordt. 

Een kater is hartstikke vervelend, maar waar komt deze ellende eigenlijk vandaan? Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt, want het stimuleert de vochtafdrijving. Hierdoor voel je je de volgende dag slap, moe en heb je een droge mond. Dus dat verklaart waarom jij die glazen water bij blijft vullen in de ochtend. Wat moeten we doen om een kater te voorkomen? Lees het hieronder. 

1. Een goede bodem
Als je gaat stappen moet er natuurlijk wel een goede bodem gelegd worden. Vooral vettig eten zoals pizza en patat zijn goed om een kater te voorkomen. De alcohol wordt minder snel opgenomen in je lichaam, dus de kans is groter dat je minder last hebt van een kater. Dat moeten we hebben, dus zet de frituur maar vast aan. 

2. Drink genoeg water
Alcohol droogt je lichaam uit, dus waterdrinken is erg belangrijk. Drink water voordat de tap opengaat, tussen de drankjes door en als je thuis bent. Tussendoor vruchtenwater drinken, helpt vaak ook tegen een kater. Alle stoffen die je tekortkomt, worden op deze manier aangevuld. 


3. Neem een aspirine
Is het te laat en moet je toch geloven aan die vervelende hoofdpijn? Dan is het een goed idee om een aspirine te nemen. Neem het in de ochtend en je gaat weer huppelend de dag door. 

4. Eet tomaten en komkommers
Als je zover bent dat je iets wil eten, eet dan wel de juiste dingen. Tomaten en komkommers met zout erop zijn perfect. Deze groenten bevatten veel vocht, zodat je uitgedroogde lichaam weer herstelt. Het zout zorgt ervoor dat de verloren zouten weer worden aangevuld. 

5. Cola is life
Om de alcohol in je lichaam af te breken, heeft je lever veel suikers nodig. Dus als jij ‘s morgens wakker wordt, spring je naar de koelkast om een fles cola open te maken. In cola zit naast suiker ook cafeïne, waardoor je helder gaat denken. 

6. Neem een voedzaam ontbijt
Misschien is een ontbijtje het laatste waar je aan denkt in de vroege ochtend, maar toch is het belangrijk om je kater te minderen. Als je voedsel binnenkrijgt, wordt je lichaam aangestuurd om te verbranden. Hierdoor worden er ook gifstoffen afgebroken in je lichaam. Vitamine C zorgt ervoor dat de lever wordt geactiveerd en dat is erg belangrijk. Een ontbijt met fruit is daarom echt een aanrader. 

7. Eet asperges
Asperges?! Misschien verwacht je het niet, maar deze groente werkt het beste tegen een kater. Een asperge bestaat voor negentig procent uit water, dus dat komt erg goed uit. Daarnaast zorgen bepaalde stoffen in een asperge ervoor dat alcohol snel wordt afgebroken, dus heb je minder last van een kater. 

Beeld: iStock | Bron: ingoedendoen.nl, eten-en-drinken.info, mens-en-gezondheid.info, dokterdokter.nl