Lifestyle

7 tips om jouw kamer een industriële boost te geven

Je hebt al jaren dezelfde stijl in je kamer en het is tijd voor verandering. Op dit moment is het helemaal hip om je kamer industrieel in te richten. Met metaal en fabriekslampen krijgt jouw kamer een stoere stijl. Het hoeft niet eens zoveel moeite te kosten om alles een industriële look te geven. Kan jouw kamer wel een make-over gebruiken en ben je wel toe aan iets stoers? Lees dan dit artikel voor meer inspiratie.

 

1. Staal, staal en nog eens staal
Wil je verder in deze stijl? Dan moet je geloven aan al dat staal en metaal. Het is ook mogelijk om het subtiel aan te pakken. Koop een tafeltje of stoel met metalen poten en je bent al een heel eind op weg. Het geeft je inrichting een stoere tint en dat is precies wat je wil.

 

2. Steen
Bij een industriële look hoort natuurlijk steen. Een muur van bakstenen is erg toepasselijk, maar ook grijze betonnen muren passen erg bij deze stijl. Het is wel even werk om deze muren te maken, maar dan heb je de smaak ook echt te pakken. 
 

3. Fabriekslampen
Fabriekslampen zijn dé lampen voor een industriële stijl. Het zijn stalen lampen met grote kappen en zijn echt een statement voor in je kamer. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Vaak wordt er één grote lamp in een hoek van de kamer gezet, maar er zijn ook kleinere lampen voor op je nachtkastje. Klik hier om de leukste industriële lampen te scoren. 

4. Gebruik de juiste kleuren
De juiste kleuren zorgen ervoor dat de sfeer in jouw kamer volledig wordt afgemaakt. Veel kleuren die gebruikt worden in een industriële stijl zijn blauw, turquoise, grijs en geel. Er bestaan ook meubels waar een bepaalde kleur in verwerkt wordt. Als je de rest van kleuren hierop afstemt, wordt alles een mooi geheel. 

 

5. Indelen van de ruimte
Een industriële stijl is niet te druk. Zorg voor structuur en rust. Een lamp staat alleen in een hoekje. Hier hoeft geen tafeltje bij met fotolijstjes en andere frutseltjes. Het is een strakke stijl, dus ook op een tafeltje staat bijvoorbeeld één grote vaas en voor de rest niets. Dit is dan de eyecatcher en dat maakt je industriële stijl compleet. 

6. Kringloopwinkels
Geschikte spullen voor je kamer vind je vaak bij kringloopwinkels. Een grote kist die een beetje is versleten, of een vloerkleed dat gerafeld is. Voor een prikkie scoor je deze spullen bij een kringloopwinkel, dus dat is mooi meegenomen. Daarnaast hebben andere woonwinkels ook genoeg van dit soort spullen, maar daar betaal je natuurlijk wel iets meer. 

7. Hout
Al dat metaal en beton geeft je kamer wel een beetje een harde look. Daarom is het belangrijk dat je deze materialen afwisselt met hout. Dit geeft een warme sfeer en dat wil je natuurlijk creëren in je kamer. Wat dacht je van een bed van pallets? Erg hip en het geeft je kamer een warme sfeer. 

Beeld: iStock