Food

Als kaashater herken jij je sowieso in deze situaties

Kom jij op welke manier dan ook in aanraking met kaas en kun je dit nauwelijks verdragen? Of het nu gaat om een boterham met kaas of alleen al een foto van een blok kaas, jij rent gillend weg. De geur, de kleur en hoe het smaakt, in één woord ‘gadverdamme’. Ben jij zo’n persoon? Dan herken jij jezelf gegarandeerd in deze situaties. 

1. Bestel je pizza? Zonder kaas a.u.b.!

2. Als je huisgenoot wraps maakt, bid jij dat er geen kaas op komt. Gesmolten kaas, niets erger dan dat.

3. Als je vriendin in de pauze een boterham met kaas eet (inclusief een dikke laag boter), weet je niet hoe snel je aan de andere kant van de tafel moet zitten. 

4. Je hebt een hekel aan die kaaskorsten die op de eettafel blijven liggen na de lunch. Je ruimt alles netjes op, behalve die gore stukken kaas. Die raak je echt met geen vinger aan!

5. Bij het woord kaasplankje, word jij spontaan misselijk


6. En dan hebben we het nog niet over die geur gehad! Die penetrante lucht blijft nog uren in je neus hangen. 

7. Als je zegt dat je geen kaas lust, krijg je verbaasde blikken jouw kant op, dat wil je niet weten. “Huh, kaas is net het lekkerste.” 

8. Verjaardagen zijn niet jouw ding. Op het tafeltje in het vertrouwde kringetje van familieleden is de kaas niet te ontwijken. Waar je ook kijkt tussen de schaaltjes met worst en druiven valt je oog altijd op die blokjes kaas. Met trillende handjes pak je een stukje worst, omdat je bang bent dat je ook maar met je vingertopje dat kaasje aanraakt. 

9. Je eet niet graag bij anderen. Puur en alleen omdat je dan met een brok in je maag zit, uit angst om kaas voorgeschoteld te krijgen. “Oh lust je geen kaas? Iedereen lust toch kaas?” Tja, dat is niet helemaal waar. 

10. Als je zegt dat je geen kaas lust, zijn er altijd van die pannenkoeken die vragen of je dan wel geitenkaas of mozzarella lust. Kaas is kaas. Als ik zeg dat ik dat niet lust, lijkt het me logisch dat ik daar ook alle kaasvarianten mee bedoel. Het is ook lastig…

11. Het moment dat je vriendinnen voorstellen om een middagje te kaasfonduen. Hoe dan?!?!

12. Met een wasknijper op je neus maak je de koelkast in je studentenhuis open, want die kaasgeur die op je afkomt, word je niet vrolijk van. 

13, Nee, ik lus inderdaad geen pizza’s en ook geen tosti’s. Accepteer dat maar gewoon. 

14. Het idee achter schimmelkaas snap je gewoon niet. Kaas en schimmel, erger bestaat toch gewoon niet?! 

15. Jij wordt minder vrolijk als op de vrijdagmiddagborrel die kaas borrelhapjes langskomen. 

Beeld: iStock