Lifestyle

Waarom je nú moet stoppen met hem te veroveren

Die ene jongen die je zo ontzettend leuk vindt. Je praat maar al te graag tegen hem en het liefst doe je ook samen een dansje in de kroeg, maar op de één of andere manier lijkt het meer vanuit jouw kant te komen dan andersom. Hm… Moet je nu nóg meer moeite doen om hem te veroveren, want de aanhouder wint of is het beter om hem te laten lopen? Hier lees je acht redenen waarom je nooit meer achter hem aan moet lopen.

Boys, boys, boys… Waarom zijn ze soms zo lastig? Je doet je best en wat krijg je ervoor terug? Helemaal niks. Hij praat wel leuk met je, maar dan houdt het ook op. Je blijft maar hoop houden en stopt energie in hem, maar het loopt op niets uit. Onthoud daarom de volgende dingen:

1. Hij is het je niet waard
Jij doet zo veel moeite voor hem en wat krijg je terug? Stank voor dank. Misschien een beetje lomp gezegd, maar je verdient iemand die je als een prinses behandelt. Je neemt genoegen met minder en dat verdien je niet. Er zijn genoeg leuke jongens die je veel beter behandelen. Let him go girl. 

2. Het is slecht voor je zelfvertrouwen
Meid, dit is niet goed voor je zelfvertrouwen. Je doet zo erg je best voor hem, maar het lukt niet. Of je nu je best doet voor een jongen of om je toets te halen, maar als iets niet wil lukken, word je gewoon onzeker. Zoek iemand anders die het wel waard is. Gegarandeerd dat jouw zelfvertrouwen alleen maar beter wordt. 

3. Je verwaarloost mensen
Omdat je veel energie steekt in je prooi, laat je je vriendinnen in de steek. Jullie zijn een avondje uit en en je vriendinnen zien je de hele avond niet. Keer op keer is jouw doel van de avond om hem te scoren, maar het lukt niet. Laat je vriendinnen niet in de steek, want zij zijn veel meer waard. 

jongen dumpen
4. Besteed je tijd beter
Doordat je de hele avond op hem jaagt, mis je een leuk avondje uit. Je hebt het al vaak geprobeerd, dus ook deze avond gaat het niet lukken. Laat hem los en besteed je tijd beter. Dans lekker met je vriendinnen en wie weet kom je een andere jongen tegen die veel leuker is. 

5. Zo leuk is hij niet
Als hij echt zo leuk is, komt hij wel naar je toe en hebben jullie de leukste gesprekken. Helaas is dit niet het geval, dus leuk is anders toch?

6. Het is niet aantrekkelijk
Misschien is hij niet zo geïnteresseerd omdat je hem zo achterna zit. Het is nu niet bepaald aantrekkelijk om achter hem aan te lopen alsof hij honing aan zijn kont heeft. Ook zijn vrienden valt het op en dat is niet altijd een positief teken. 

7. Laat het gebeuren
Het is veel fijner dat er een jongen naar jou komt omdat hij je aantrekkelijk vindt. Laat alles over je heenkomen en voordat je het weet, heb je een andere jongen aan de haak geslagen die veel leuker is. 

8. Word wakker
Alles komt vanuit jouw kant. Gaat er niet een lampje branden? Als een jongen geen enkele moeite doet om een gesprek met jou aan te knopen, zegt dit genoeg en moet je hem laten lopen. Je schiet hier echt niets mee op. 

Beeld: iStock