Lifestyle

10 redenen waarom jij nog single bent

Al je vriendinnen zijn druk met vriendjes en op zaterdagavond zit jij alleen op de bank. Pff, op deze manier kom ik toch nooit mijn droomprins tegen?! Misschien ga je wel elke week op stap, maar kom je nóóit een leuke jongen tegen. Hoe kan dat toch? Je hoort het zo vaak, “hoe kan het dat jij nog geen vriendje hebt?” Ja, wist ik het maar, denk je dan. Misschien komt het door één van de onderstaande redenen en wie weet gaat er vanaf nu een wereld voor je open. 

1. Te kieskeurig
Misschien leg je de lat wel te hoog op het gebied van mannen. Jouw prins op het witte paard ben je nog niet tegengekomen, maar als je te kieskeurig bent, moet je soms erg veel geduld hebben totdat je een geschikte kandidaat tegenkomt. 

2. Laag zelfbeeld
Veel mensen vinden zichzelf niet goed genoeg als ze een leuke jongen tegenkomen. Ze vinden zichzelf te dik of te lelijk voor deze persoon. Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Als we naar deze nare gedachtes gaan luisteren, wordt het natuurlijk nooit iets. Op deze manier straal je onzekerheid uit en daar trek je de mannen niet mee aan. Wil je meer zelfvertrouwen? Lees dan dit artikel om je zelfvertrouwen een boost te geven. 

single zijn
3. Bindingsangst
Als je een relatie hebt, ben je verbonden met je vriend en moet je rekening houden met hem. Voor jou voelt dit toch niet helemaal goed. Als een jongen te dichtbij komt, stoot je hem op de een of andere manier af. Hartstikke vervelend natuurlijk, want op deze manier wil je zoektocht naar een leuke jongen niet echt vlotten. Daarom moet je accepteren dat je een jongen leuk vindt en dat je dus rekening met hem moet houden. Zo erg is dat toch niet?

4. Happy single
Als je er niet voor openstaat, wordt het natuurlijk erg lastig. Maar het is prima dat je geniet van het feit dat je lekker los kunt gaan zonder dat iemand er iets van zegt. Waarschijnlijk vind je het gewoon heerlijk om met alle mannen om je heen te fliren zonder dat je een helse blik krijgt van een jaloerse vriend. Lees dit artikel met zeven redenen waarom single zijn goed voor je is. 

5. Te graag willen
Als je te graag een vriendje wilt, loop je het gevaar dat je wanhopig overkomt. Je flirt met elke jongen en loopt te hard van stapel als je een nummer hebt gescoord. Jongens knappen hier op af en laten dan niets meer van zich horen. Laat het rusten en blijf gewoon jezelf. Je komt vanzelf iemand tegen die je echt leuk vindt en jou ook ziet zitten. 

6. Geen moeite doen
Je ziet wel leuke jongens in de kroeg rondlopen, maar je doet er verder vrij weinig mee. In plaats van oogcontact maken met een jongen, haal jij nog een drankje voor je vriendinnen. Als je dan toch een nummer van een leuke jongen hebt gescoord, doe je hier verder niks mee. “Mwah, het wordt waarschijnlijk toch niks, volgende week weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen.” Met deze gedachte gaat er natuurlijk helemaal niks gebeuren. Als je ooit aan de man wilt, moet je toch echt iets beter je best gaan doen. 

7. Verkeerde mannen
Je hebt een bepaald type man in je hoofd en je hoopt dat je deze persoon tegen het lijf loopt. Als je dit type tegenkomt, durf je er op de een of andere manier niet op af te stappen. Misschien ben je onzeker dat hij jou niet aantrekkelijk vindt. Daarom kies je voor een ander type en dat heeft nog nooit succes opgeleverd. Tja, misschien moet toch echt een keertje gaan voor wat je écht wilt. 

happy single
8. Weinig mensen ontmoeten
Werk je op een plek waar alleen maar vrouwen werken? Of doe je een opleiding met alleen maar meisjes? Dan wordt het lastiger. Misschien moet je toch ergens naartoe gaan waar wat meer mannen zijn. Ga eens bij een voetbalwedstrijd kijken van de plaatselijke voetbalvereniging. Wie weet loopt er nog wat rond. Niet geschoten is altijd mis zullen we maar zeggen. 

9. Moeite met flirten
Misschien vind je het een beetje ongemakkelijk om te flirten met jongens. Daar is niks mis mee, maar misschien is dat de reden dat je nog single bent. Het zou zomaar kunnen dat je wat ongemakkelijk overkomt op jongens. Vraag tips aan je vriendinnen en dan moet dat zeker goedkomen. Heb je moeite met flirten? Bekijk dan deze video en wie weet word jij binnen de kortste keren een pro op dit gebied. 

10. Weinig op stap
Als je ieder weekend bij je ouders op de bank zit, komt er vrij weinig van. Ga de hort op en kijk om je heen. Wie kom je die ene jongen wel gewoon tegen. Ga met vriendinnen naar de kroeg en maak er een gezellige avond van. Houd je niet van uitgaan? Doe dan dingen die je wel leuk vindt. De bioscoop of de dierentuin bijvoorbeeld. Misschien is het ook een idee om een keer buiten de deur te lunchen of ga na school huiswerk maken in een koffietentje. 

Beeld: iStock