Food

Ben jij een echte food lover? Dan zijn deze situaties super herkenbaar

Was jij tijdens het ontbijt vanochtend al aan het fantaseren over wat je vanavond zou gaan eten? Betrapt! Ook op de Girlscene redactie denken we zo’n 24/7 aan eten. Maar hè, wat moet je anders met al die repen chocolade die we binnenkrijgen. 😉 Word jij ook intens gelukkig van een reep chocolade, weet je precies hoelang het is naar de dichtstbijzijnde supermarkt en zit je om tien uur al af te tellen naar de lunch? Dan zijn de volgende punten zéér herkenbaar…

1. Je kan uren praten over eten
Vrienden en familie raken lichtelijk in paniek wanneer jij begint over eten. Jij bent nu namelijk helemaal in je element en het aankomende uur nog wel aan het woord. Zonder moeite praat je uren over een nieuw recept dat je hebt gevonden, een pizzarestaurant dat je leven heeft veranderd of de nieuwste reep van Tony’s Chocolonely.

2. ‘Honger’ is je stopwoordje
Meerder malen per dag loop je te zeuren dat je honger hebt. Natuurlijk heb je niet écht honger, maar trek. Honger hebben de kinderen in Afrika. Dat weet jij stiekem ook wel, maar toch knort je maag.

3. Jouw Pinterest is gevuld met eten
Voor jou geen goed geklede meiden tijdens Fashion Week ter inspiratie of toffe DIY’s , maar eten. Jij verzamelt enkel plaatjes van eten. Je zou er honger van krijgen. 😉

4. Je verheugt je de hele dag op eten
Wanneer je de resten van je ontbijt opruimt ben je alweer bezig met het volgende wat je gaat eten… Die saaie dag op kantoor gaat nu eenmaal een stuk sneller wanneer je dagdroomt over dat biefstukje dat je vanavond gaat klaarmaken. Jum!

5. De supermarkt is jouw happy place
Je vindt het helemaal niet erg om boodschappen te doen en neemt standaard méér mee naar huis dan wat eigenlijk de bedoeling was. Oeps! Jij kan er ook niets aan doen, die chocoladerepen riepen je naam!

6. Op feestje kijk je altijd eerst bij de hapjes
Je feliciteert snel de jarige en rent dan uitgehongerd naar de schaal bitterballen en frikandellen die je vanuit je ooghoek spot. Maar daar blijft het niet bij. Chips, borrelnootjes, stokbroodjes; het gaat allemaal naar binnen.

7. Je bed ligt standaard vol met kruimels
Netflix + chips = de leven.

8. Mensen die claimen geen honger te hebben zijn een mysterie voor jou
Hoe dan? HOE?!

9. Je zoekt direct alle hotspots op wanneer je op vakantie gaat
Voordat jij op je bestemming bent heb jij al een lijstje gemaakt met plekken die ab-so-luut bezocht moeten worden voordat je weer vertrekt. Stiekem heb je zelfs al een reservering gemaakt…

10. Je denkt in eettijden
“Ik heb nog wel een plekje vrij na de lunch”, en “op donderdag ben ik alleen nog beschikbaar na het avondeten”.

11. Alles gaat altijd op
Je focust je al de hele avond op het laatste toastje kipkerriesalade dat nog zielig alleen op het bordje ligt. “Niemand meer een toastje?” Voordat iemand antwoord kan geven zit het stukje toast alweer veilig in je slokdarm.

12. Je verlaat alleen het huis voor eten
Je hebt je lover beloofd mee te gaan naar de nieuwste actiefilm, maar op een voorwaarde: popcorn.

 Beeld: iStock + Giphy

Must reads 👀