Beauty

Op deze manieren geef je jouw wimpers de perfecte krul (zonder wimperkruller)

We willen allemaal mooie, lange en vooral krullende wimpers. Die krul komt er niet vanzelf in, dus daarom gebruiken we meestal een wimperkruller. Ja, dat ijzeren geval wil niet altijd meewerken, dat moet je toegeven. Toch bestaan er een aantal trucjes waardoor je wimpers nog beter krullen. Je hebt niet eens altijd een wimperkruller nodig. Als je wat huis-tuin-en-keukenmiddeltjes in huis hebt, moet dat ook goedkomen. 

Gekrulde wimpers zijn een must voor onze dagelijkse make-up look. Door het gebruik van een wimperkruller laten wij onze wimpers shinen. Maar wat kunnen we nog meer doen met dat ijzeren gereedschap? Lees het hieronder. 

krullende wimpers1. Houd de krul langer in je wimpers
We willen natuurlijk dat onze wimpers zo lang mogelijk krullen. Goed nieuws: dat kan! Voordat je je wimpers gaat krullen, moet je even een föhn op je wimperkruller houden. Laat het een beetje afkoelen en krul vervolgens je wimpers. Herhaal dit ook een aantal keer voor een betere krul. Door deze kleine moeite krullen je wimpers langer, dus dat is zeker de moeite waard om te proberen. 

2. Zwartere wimpers
We doen natuurlijk niet voor niks elke dag mascara op onze ogen zodat deze er meer uitspringen. Als je de randjes van je wimperkruller inkleurt met eyeliner en daarna je wimpers gaat krullen, worden je wimpers donkerder. Je hoeft minder mascara te gebruiken of misschien wel helemaal geen mascara. Heb je haast? Kleur even je wimperkruller in met eyeliner en je hebt binnen no-time je wimpers opgemaakt. 

Het komt regelmatig voor dat we onze wimperkruller zo snel niet kunnen vinden. Shit happens, maar hoe gaan we dit oplossen? De deur uit zonder krullende wimpers is gewoon geen optie. Wat nu? Hieronder lees je het noodplan. 

1. Gebruik het borsteltje van je mascara
Breng mascara aan op je wimpers en maak zigzaggende bewegingen. Houd het borsteltje even vast aan het einde van je wimpers. Hierdoor krijg je toch een beetje het kruleffect. 

2. Warme lepel
Verwarm een lepel met warm water. Leg de bolle kant van de lepel op je oog achter je wimpers. Vervolgens druk je je wimpers naar achter over de lepel heen. Houd dit even vast en je wimpers krijgen een mooie krul. Zie het als de werking van een krultang. Handig toch?

3. Wattenstaafje
Houd een wattenstaafje tegen je wimpers aan nadat je mascara hebt opgedaan en druk het wat naar achter. Houd dit even vast en je krijgt een mooie krul. Zorg er wel altijd voor dat je wimpers droog zijn voordat je ze krult. Wanneer ze nat zijn, zijn ze zwaarder en krult het minder. Met je vingers is dit effect ook te creëeren. 

4. Tandenborstel
Pak een tandenborstel die je niet gebruikt en houd deze onder een warme kraan. Borstel je wimpers met de tandenborstel en de krullen komen vanzelf. 

mascaraPermanente krul in je wimpers
Vind je het helemaal niks om elke dag weer moeite te doen om je wimpers mooier in model te laten komen? Het is ook een optie om je wimpers permanent te laten krullen. Klinkt ideaal natuurlijk, maar toch is het een beetje misleidend. Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan en je hebt geen krullende wimpers voor altijd. Het blijft namelijk maar zes tot acht weken zitten. Een behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten en kost tussen de 22 en 35 euro. Lijkt je dit wat? Neem dan contact op met een schoonheidsspecialist. 

Wimperextensions
Wimperextensions geven ogen een echte een boost zonder dat er mascara nodig is. Met speciale wimperlijm worden de wimperextensions één voor één op en tussen de natuurlijke wimpers aangebracht. Ze zijn gekruld, waterbestendig en blijven maximaal zes weken zitten. Tussendoor moeten er wel een aantal wimperextensions worden bijgeplaatst. Omdat het zetten van wimpersextensions een precies klusje is, is het niet mogelijk om deze bij jezelf te zetten. Ga daarom naar een schoonheidsspecialist om dit te laten doen. 

Beeld: iStock