Lifestyle

7 signalen dat jij en je nichtje onafscheidelijk zijn

Op verjaardagen en op van die verplichte familiedagen is het vaak dolle pret, want je bent weer herenigd met je nichtje die je door en door kent. Altijd als jullie samen zijn, is het één groot feest. Jullie delen alles met elkaar en met wie valt er meer te roddelen dan met haar? Naast nichtjes zijn jullie BFF’s en dat weet iedereen om je heen. Tag snel je nichtje, want jullie gaan jezelf zó herkennen in dit artikel. 

1. Jullie kennen elkaar door en door
Niet veel later na jou is jouw nichtje geboren (of andersom), dus jullie zijn samen opgegroeid. Heel je leven ben je al verbonden met haar. Jullie ouders bespreken allerlei zaken met elkaar en daar krijgen jullie alles van mee. Omdat ze bij alle belangrijke momenten uit je leven aanwezig is, delen jullie heel wat met elkaar en dat is niet altijd niks. Verjaardagen, begrafenissen en familiedagen, dit doen jullie samen. 

2. Geen familiedag is hetzelfde zonder je nichtje
Als je tante jarig is, of jullie gaan bij oma kerst vieren, je appt altijd eerst naar je nichtje of zij ook van de partij is. Als dat zo is, zorg jij dat je er sowieso bij bent. Er moet natuurlijk bijgekletst worden over van alles en nog wat. Jullie zitten ook nog eens bij elkaar op school, dus ook daarover is het een en ander te vertellen. Als je de woonkamer van je oma binnenloopt, is de eerste persoon die je groet natuurlijk je nichtje. 

3. Roddelen
Soms is het gewoon even fijn om over je familie te roddelen. Niemand mag iets negatiefs over je familie zeggen, maar met je nichtje is niets fijner dan er toch over roddelen.  

bff met nichtje

4. Jullie lijken op elkaar
Jullie lijken op elkaar, duuuh, want jullie zijn familie. Maar ook qua innerlijk hebben jullie redelijk wat raakvlakken. Dezelfde humor, interesses en nog veel meer. Vriendinnen van je zeggen daarom ook vaak dat jullie zo veel op elkaar lijken. 

5. Onvergetelijke vakanties
Die vakanties waren geweldig. Met de hele familie de hort op en het was een chaos. Iedereen versterkt elkaar en dat maakte het één groot feest. Vooral als jullie gingen stappen, kwamen jullie met de gekste verhalen terug. 

6. Logeerpartijtjes
Wanneer de familie bij elkaar getrommeld was, probeerden jullie altijd jullie ouders over te halen dat jullie moésten logeren. Tot ‘s avonds laat keken jullie films met heel veel chips en als jullie eenmaal in bed lagen, waren jullie nog uren aan het giebelen over de gekste dingen. Heerlijke tijden waren dat zeg. 

7. Geen schaamte
Bij je nichtje hoef je je nergens voor te schamen. Jullie accepteren elkaar en durven alles bij elkaar kwijt. Het maakt niet uit wat het is, zonder twijfel lucht je je hart bij je nichtje. Ze weet zich in je te verplaatsen en helpt je waar nodig is. Dat is wat nichtjes doen en eigenlijk is ze als een zus voor je. 

Beeld: iStock