Travel

7x budget citytrips perfect voor deze herfstvakantie

Yes, de eerste weken hebben we overleefd… Tijd voor herfstvakantie! Deze vrije dagen zijn perfect voor een citytrip met je vriendinnen, of wat dacht je van je moeder? Wij hebben de leukste steden voor je op een rijtje gezet en daarbij uiteraard ook nog op goedkope stedentrips in Europa gelet, zodat jullie nog genoeg overhouden om heerlijk te shoppen. Boek jij of boek ik?

1. Boedapest
Je denkt bij Boedapest misschien eerder aan de zomer. Festivals als Sziget en Balaton Sound zijn dé festivals van Hongarije, maar ook in de herfst is Boedapest hartstikke leuk. In de herfst is het hier namelijk rond de twintig graden, dus perfect weer om te shoppen of om eens lekker cultuur te snuiven. En het allerleukste is dat je voor nog geen €100 een retourtje Budapest te pakken hebt.

2. Brugge
Wist je dat de stad Brugge behoort tot de meest bezochte plaatsen van België? Tijd om deze mooie én historische stad eens een bezoekje te brengen dus. Ook lekker cheap, want je kunt er gewoon met de auto of het openbaar vervoer naartoe reizen :-).

3. Madrid
Mis jij de zon ook al? Madrid is de perfecte plek om nog even wat zonnestralen mee te pakken tijdens de herfst. Het kan hier namelijk nog 28(!) graden worden in oktober. Winning! Naast een aangename temperatuur is het ook zeker waard om de Grand Via af te struinen voor leuke winkels en uiteraard tapas te scoren in een cute restaurantje.

4. Stockholm
De herfstvakantie is de perfecte timing om naar Stockholm te gaan. Deze hippe stad is namelijk méga fotogeniek door alle gekleurde bladeren die van de bomen zijn gevallen. Omdat het hoogseizoen voorbij is vlieg je ook nog eens voor een prikkie naar deze hippe stad toe.

5. Dublin
Wil je echt on a budget trip? Met een beetje geluk vlieg je al voor minder dan €60 heen en terug naar Dublin. Geniet in het herfstzonnetje van de mooie gebouwen, bezoek de ‘Harry Potter’-bibliotheek Trinity College Library en sluit natuurlijk af in een ouderwetse Ierse Pub.

6. Riga
Riga is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een citytrip, maar daardoor zéker niet minder leuk. Riga is overdag prachtig met alle gekleurde huizen, maar ook ‘s avonds is het in deze stad groot feest. Het nachtleven schijnt hier namelijk fantastisch te zijn en je raadt het vast al, ook nog een lekke goedkoop ;-). Kijk, daar houden we van.

7. Sevilla
Het Spaanse stadje Sevilla staat vol oude gebouwen, smalle straatjes en straalt hiermee een gezellige sfeer uit. Veel toeristen vinden Sevilla één van de mooiste steden van Spanje. Niet geheel onbelangrijk: In de herfst kan het hier nog 26 graden zijn. Perfecte temperatuur om ons zomerse kleurtje nog even bij te werken, niet?

Beeld: iStock