Travel

Dit zijn de 9 mooiste plekken op aarde om op je bucketlist te zetten

Drina River House
In de Drina rivier in Servië staat een mooi hutje op een rots. Het huis is gebouwd in 1968 door een groep jongens. Zij waren op zoek naar een plek om te genieten van de zon. Het begon bij de rots, maar dat was niet zo comfortabel. Uiteindelijk hebben ze het uitgebreid tot een hutje. 

View post on Instagram
 

Vale da Luna
Dit bijzondere landschap in Brazilië is door de jaren heen ontstaan door erosie. Water, wind en zand hebben ervoor gezord dat dit mooie stenen landschap nu te bezichten is. Let wel op dat je niet op regenachtige dagen gaat, want dan loopt het onder water en is het gevaarlijk. 

Zhangye Danxia National Geopark
In China is dit prachtige landschap te vinden. De tijd, het weer en rivieren hebben ervoor gezorgd dat er kleurrijke gesteenten zijn ontstaan. In China is dit landschap verkozen tot één van de mooiste landschappen van het land. 

Salvation Mountain
Salvation Mountain is een land-artkunstwerkt gemaakt door Leonard Knight. Het is te vinden in de Amerikaanse plaats Calipatria. Het is een heuvel die is beschilderd met teksten die bedoeld zijn om mensen te bekeren tot het christendom. Leonard Knight is ooit naar deze plaats gekomen om een week lang wat te schilderen. Uiteindelijk werd het een project waar hij 25 jaar aan gewerkt heeft. 
 

Kaindy Lake
Kaindy Lake is een meer in Kazachstan. Het meer is ontstsaan na een aardbeving in 1911. Dit leverde een aardverschuiving op en er ontstond een natuurlijke dam. Het werd gevuld met regenwater en dat heeft uiteindelijk het meer gevormd. 

Moray Cusco
Deze ruïnes zijn te vinden in de heuvels van Peru. Het is een agrarisch laboratorium. Deze constructie werd gebruikt om gewassen te laten wennen aan het nieuwe ecosysteem van de Andes. Daarnaast zorgt het er ook voor dat omliggende gebieden worden voorzien van water. 

Rainbow Eucalyptus Trees
Het lijkt net of deze bomen geschilderd zijn. Ze worden geteeld in de tropische gebieden over heel de wereld, maar oorspronkelijk komen ze uit de Filippijnen. De boom wordt vooral gekweekt als houtpulp voor papierproductie, maar door zijn opvallend gekleurde bast is het zeker een goede sierboom. 

Beeld: iStock | Bron: Bahamas.com, Amusingplanet.com, Brit.co, salvationmountain.us, atlasobscura.com, Jungletuin.com, Reisnaarperu.com,