Travel

Deze 5 geheime Griekse eilanden moet je zeker eens bezoeken

geheime-griekse-eilanden

Lekker op vakantie met de meiden, heerlijk! Griekenland is het perfecte land daarvoor: je hebt zon, zee, strand, cultuur en heerlijk eten! Maar op een gegeven moment heb je de eilanden zoals Mykonos, Kreta en Rodos wel gezien. Daarom hebben wij 5 prachtige Griekse eilanden voor je opgezocht die je sowieso nog niet hebt gezien!

Griekse eilanden die je wil bezoeken voor je volgende vakantie

Griekenland heeft natuurlijk megaveel eilanden, waarvan sommigen niet eens bewoond of ontdekt zijn. Het kost je dus iets meer moeite om er te komen, maar het is het sowieso waard! Geen irritante toeristen die je foto’s photo bomben ;).

1. Kastellorizo

Het enorm kleine eilandje Kastellorizo is perfect voor je Instagram feed. Ondanks het zo’n klein eilandje is, is er meer dan genoeg te zien. Het ene stadje dat er ligt, is superleuk om te ontdekken. Met de schattige, pastelkleurige huisjes, smalle straatjes en heerlijke restaurantjes is er genoeg te doen! Om er te komen moet je eerst naar Rodos vliegen, en vanaf daar ga je met de boot naar Kastellorizo.

2. Symi

Net als Kastellorizio ligt Symi vlakbij de Turkse kust. Naast de superschattige huisjes, heeft Symi ook een prachtige haven waar je langs kan wandelen. Daarnaast is het eiland super rustig, dus zul je weinig anderen tegenkomen. Je kan dus ongestoord zonnen op het strand, zonder dat spelende kinderen zand over je hele handdoek gooien!

3. Folegandros

Folegandros ligt vlakbij Santorini, maar het is stukken rustiger. Als je dus houdt van de vibes die je in Santorini tegenkomt, maar je het nét wat te toeristisch vindt, is Folegandros perfect! Plus, de verblijfplaatsen zijn stukken goedkoper. Wat wil je nog meer? Boek die girls trip!

4. Ithaka

Ithaka is misschien wel het perfecte eiland voor een ontspannen vakantie: het eiland zit vol met de Griekse cultuur, maar is toch geen populaire vakantiebestemming. Wij snappen niet waarom! Het is namelijk heerlijk weer, er zijn prachtige stranden en je kunt er megalekker eten! Oh, en er komen super weinig toeristen, dus het is er lekker rustig.

Lees ook:
Tips om de goedkoopste vakantie ooit te boeken

5. Lefkas

Deze is net iets bekender dan de anderen in het rijtje, maar hij hoort er zeker in thuis. Voordeel nummer één: je kan er met de auto komen! Door een brug is het eiland namelijk verbonden aan het vasteland van Griekeland. Je kan dus een complete vakantie in Lefkas boeken, of op vakantie gaan naar Preveza, en een dagje Lefkas ontdekken. Er zijn heerlijke zandstranden waarop je lekker met de meiden kan zonnen, perfect!

Beeld: pinterest

Must reads 👀