Lifestyle

Door deze simpele trucjes wordt jouw kamer winterproof

Het wordt kouder buiten en dan willen we niets liever dan ons huisje knus inrichten. Sfeer vinden we erg belangrijk en daarom is onze kamer in de wintermaanden tot aan de nok gevuld met kaarsjes, lampjes en potjes. Wil jij nu ook zo’n kamer, maar heb je even geen inspiratie? Lees dan dit artikel en dan ga je aan de slag om je kamer helemaal winterproof te maken. 

Waar moet je aan denken bij de winter? Waarschijnlijk komt er een hele waslijst bij je naar boven: dekens, lampjes, kaarsjes, chocolademelk, haardvuur en dekens. 

Dekens
Iedereen wil in de winter op de bank liggen met een kop thee en een deken om zich heen. Ze zijn lekker zacht en het ziet er ook nog eens schattig uit als je het op de bank legt of in een opbergmand. Dekens kun je kopen bij Ikea, Leen Bakker en andere woonwinkels.

Kaarsjes
Als er iets sfeer geeft in je kamer dan zijn dat wel kaarsjes. Je kunt ze op tafel zetten, op een kastje of op een dienblad in combinatie met een plantje. Je handen opwarmen is natuurlijk ook een optie. Ook kun je kiezen voor kaarsen met een geurtje zodat je kamer van top tot teen in de wintersfeer komt. 

Kleurcombinaties
Sommige kleuren doen je meteen aan de winter denken. Rood, bruin, wit en grijs bijvoorbeeld. Rode kussens voor op de bank of potjes in donkergroen in de vensterbank. Koop wat spulletjes in deze kleuren en de winter is niet meer weg te denken uit jouw kamer.

wintersfeer door kleurenKussens
Gezelligheid begint met kussens. Je hebt ze in alle soorten en maten, dus gegarandeerd dat er ook iets voor jou te vinden is. Je legt ze in de hoek van je bank en het geeft je interieur meteen een finishing touch.

woonkamer met kussens

Lampjes
Lampjes geven je kamer echt een wintersfeer. Je hangt ze op of je stopt ze in een grote vaas. Er bestaan verschillende soorten lichtjesslingers, dus voor jou zit er vast en zeker iets bij. 

Kleed
Is je kamer een beetje kaal? Leg een leuk kleed op de grond en het geeft je kamer de sfeer waarnaar je op zoek bent. 

Op dit moment zijn er in woonwinkels genoeg leuke spulletjes te vinden zodat jouw kamer helemaal winterproof wordt. Het hoeft niet per se een dure woonwinkel te zijn, want bij winkels als Xenos, Action, Leen Bakker en Ikea kom je al een heel eind. 

Must reads 👀