Lifestyle

5 tips die ervoor zorgen dat jij je niet minderwaardig voelt na een break-up

Een relatie hebben met de jongen waar je al jaren over droomt, dat lijkt natuurlijk een match made in heaven. Relaties zijn zeker ook leuk, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Er zijn onwijs veel jongens op deze leeftijd die niet klaar zijn voor een relatie. Jij denkt dan iets serieus te hebben, maar hij denkt daar heel anders over. Heb je weleens het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Deze tips helpen je hierbij om er niks van aan te trekken!

In een relatie wil je natuurlijk een goed gevoel hebben. Hoe langer je in relatie zit, hoe beter je elkaar leert kennen. Na een lange tijd kan iemand ook heel anders zijn dan je verwacht. De onvolwassenheid van je vriendje zit je dan behoorlijk in de weg. Er kunnen ruzies gaan ontstaan en misschien ga je je langzamerhand steeds minderwaardig voelen. Dat is niet de bedoeling! Deze 5 tips helpen je om je over dat vervelende gevoel heen te zetten. 

1. Je denkt dat het niemand boeit
Dit is absoluut niet waar! Er is altijd iemand die er voor je is en naar je luistert. Je hoeft je ook zeker niet te schamen om je problemen aan iemand te vertellen. Door je emoties weg te stoppen, los je niks op en blijf je met de nare gedachte zitten.

2. Je vind jezelf niet knap genoeg
Ga eens voor de spiegel staan en lach naar jezelf. Het klinkt gek, maar dit is een trucje dat echt helpt. Je bent wel een knap meisje en dat één iemand dat niet zo vindt, wil niet zeggen dat dat waar is. Jezelf vergelijken met anderen schiet ook niet op. Je wordt dan alleen maar onzekerder. Schoonheid is veel meer dan wat je ziet aan de buitenkant. 

Dreaming girl by water3. Je bent niet wat diegene wilt
Dat is dan maar lekker pech. Je bent wie je bent en daar moet je trots op zijn! Ga zeker geen excuusjes bedenken die niet waar zijn. Als iemand jou wilt veranderen is dat zeker geen goed persoon voor jou. Deze mensen moet je zonder twijfel laten gaan.

4. Je weet zelf niet meer wat je wilt
Ben je helemaal in de war en weet je zelf ook niet meer wat je voelt? Dat is niet heel gek. Je gaat over alles twijfelen als je geen zekerheid hebt. Dit is enorm vervelend en daarom is het fijn om met iemand te praten. Diegene kan je advies geven en je helpen met je gevoelens. 

5. Je bent het wél waard!
Het is makkelijk gezegd dan gedaan, maar onthoud dat jij het zeker waard bent. Er zijn genoeg visjes in de zee en er zit er altijd wel eentje tussen die bij jou past en je leuk vindt zoals je bent. Mensen die dan niet zijn, zijn het niet waard. Stop de nare gedachte weg en vertel je verhaal aan een vriendin. Op die manier ga jij wel weer geloven in jezelf

Beeld: iStock I Bron: yourtango.com