Lifestyle

Een droom waarmaken – hoe doe je dat?

In het leven kennen we hoogtepunten en tegenslagen. De leuke dingen in het leven onthouden we, maar helaas ook de nare dingen. Soms kan iets je behoorlijk tegen staan als het de vorige keer mislukt is. Er is altijd een angst om te falen. Dat heeft iedereen. Fouten maken is helemaal niet erg, maar het is niet bepaald leuk. Het is makkelijker gezegd dan gedaan: ga je dromen achterna en zet je over je angst heen. 

We hebben allemaal onze dromen en fantasieën. Een toekomst die je al helemaal voor je ziet, een opleiding die je enorm graag wilt gaan doen, een bedrijfje starten en ga zo maar door. Een droom maakt wie je bent en ze zijn er om uit te komen. Een droom hoeft geen droom te blijven. Oké, laten we wel even realistisch zijn, naar een tweede dimensie met zwevende zebra’s of vliegen door de ruimte met vleugels zijn misschien wel dromen die beter dromen kunnen blijven. 

Laten we beginnen met stappen ondernemen. Of je je nou aan gaat melden voor de school waar je zo graag heen wilt, je eerste vliegticket gaat boeken voor het begin van je wereldreis of een website aanmaakt voor jouw blog, er moet actie ondernomen worden. Dit kan soms wel al de moeilijkste stap zijn als je niet volledig achter je keuze staat. Wees er dus zeker van dat je het wilt gaan doen en vergeet wat andere mensen denken. Wat kan helpen is een plan maken. Wat wil ik over 3 jaar bereikt hebben, waar wil ik tegen die tijd zijn geweest en waar, waarom wil ik dit doen?

Soms is het behoorlijk eng om iets te vragen of je ergens voor aan te melden. Je wilt niet falen of dom overkomen. Je “comfortzone” uitstappen is al een stap voor sommige. Probeer je daar overheen te zetten en te denken aan je droom. Het is normaal om angst te hebben. Iemand die je een setje in de rug geeft is erg fijn. Vertel aan je beste vriendin, je moeder, je zus of wie dan ook wat je wilt bereiken of gaan doen. Zij zullen je helpen om te komen waar je wilt. 

Succes kent ook tegenslagen. Die zijn niet leuk en kunnen je een behoorlijke domper geven. Als die wereldreis toch niet meer mogelijk is door omstandigheden, je afgewezen bent of dingen gaan niet zoals je wilt, mag je daar best verdrietig om zijn. Van dit soort situaties leer je weer. Neem de ervaring mee in het volgende project of plan. Laat je zeker niet tegenhouden op zo’n moment. Als jij het niet terecht vindt dat je niet bent aangenomen, laat dan niet over je heen lopen en probeer het alsnog. Die winkel die jij wilt opzetten, komt er wel. Als je er zelf maar in gelooft. 

Happy girl dream
Stapje voor stapje zal je droom dichterbij komen. Hoe gaaf is het als je jezelf ziet groeien, steeds meer van de wereld ziet en eindelijk die droomauto voor de deur hebt staan. Je krijgt steeds meer energie om door te zetten en verdere stappen te ondernemen. Je kunt je droom zoveel mogelijk uitbreiden. Wie weet word jij wel een inspiratiebron voor anderen. Fouten maken is niet erg. Je bewijst er alleen maar dingen mee en je leert ervan. Zoals Anna Nooshin zegt: ‘Als er honderd redenen zijn om het niet te doen, maar er een reden is die zegt van wel, en je dat echt gelukkig maakt, dan moet je er zeker voor gaan’. 

Beeld: iStock.com I Bron: Enthousiasme.info