Lifestyle

Eerste schooldag? Lees deze 6 tips even door en je bent er klaar voor

Na een vakantie vol zon en plezier is het de hoogste tijd om weer de schoolboeken in te duiken. Je komt in een nieuwe klas of begint misschien aan een nieuwe opleiding. Wat het ook is, het blijft altijd spannend. Met nieuwe kleding, schoolspullen en goede moed, duik jij het nieuwe schooljaar in. Vergeet je nog dingen? Girlscene sleurt je door die eerste schooldag. 

Oké, wat is belangrijk? Outfit, schoolspullen, motivatie en een glimlach. We zetten het voor je op een rijtje. 

Schoolspullen

Je wilt natuurlijk shinen met je hippe schoolspulletjes. Schriften, schooltas, etui enzovoort. Zorg dat je goed voorbereid bent zodat je vanaf de eerste minuut er vol voor kan gaan. Kijk hieronder welke toffe schoolspullen jij kunt scoren. 

back to school agenda1. Hema schoolagenda €9

Collegeblok back to school2. Hema collegeblok €4
 

3. Hema rekbare boekenkaft €1,50
 

etui back to school4. Hema etui €1

Back to school rugzak5. Fjällräven rugzak €89,95

Outfit

Op je eerste schooldag wil je natuurlijk de show stelen met je outfit. Je hoeft niet per se nieuwe kleding te kopen, je kunt het ook een keer op een andere manier combineren. Als je iets aantrekt waarin jij je fijn voelt, straal je automatisch meer zelfvertrouwen uit. Dat kun je natuurlijk wel gebruiken op je eerste schooldag. Kijk hieronder als je wat inspiratie op wilt doen voor hippe outfits.

Je hebt al je spullen en kleding verzameld, dan is het nu tijd om je mentaal voor te bereiden op deze zware dag. 

Vrienden maken

Een nieuwe klas met nieuwe mensen. Dit is je kans om vrienden voor het leven te maken. Probeer je bij een groepje aan te sluiten dat je aanstaat. Zet je mooiste glimlach op ga er gewoon naartoe in de pauze en vraag of je bij ze mag zitten. Negen van de tien keer is dat natuurlijk geen probleem. Zo, in the pocket. Als je in een klas komt waar iedereen nieuw is voor elkaar, gaat dit een stuk makkelijker. Iedereen wil op de eerste dag nieuwe vrienden maken. Ook hier geldt: zoek mensen uit die je leuk lijken en ga erop af.

back to school tips eerste schooldag

Motivatie

Vaak heb je aan het begin van het schooljaar nog wat opstartproblemen. Probeer dit dus te voorkomen. Begin met goede moed aan je eerste schooldag. Je zult merken dat het dan een stuk leuker wordt. Blijf vanaf dag één bij de les, want als je aan het begin van het schooljaar al achterloopt gaat het nog een lang jaar worden…

Plannen en organiseren

Maak vanaf het begin een planning en houd je hier aan. Je zult merken dat het leven er een stuk beter van wordt. Als je elke dag een beetje doet, kom je in een vast ritme en houd je nog genoeg tijd over om andere dingen te doen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je alles een beetje goed organiseert. Zorg dat je je spullen op orde hebt en dat je er geen zootje van maakt. De kans wordt dan ook kleiner dat je op school komt en je de helft bent vergeten. 

Genieten

Misschien wil je het nu nog niet geloven, maar geniet van de tijd die je op school doorbrengt. Het is natuurlijk niet altijd dolle pret, want er moeten natuurlijk wel voldoendes gehaald worden en die komen er niet vanzelf. Toch breng je gewoon je week door met je vrienden, hoe tof is dat? Misschien moet je school wat meer gaan waarderen. 

Beeld: iStock