Food

Thuis de Big Mac saus maken: dit is het recept

Dankzij de beroemde Big Mac werd de fastfoodketen groot en dat heeft alles te maken met de verrukkelijke saus. Het recept van de Big Mac saus is altijd geheim geweest… tot nu! Het recept is namelijk uitgelekt en nu kunnen we het thuis ook maken. Lees mee!

Big Mac saus ingrediënten

Dé Big Mac saus werd bedacht door Jim Delligatti, die in 1967 de Big Mac op de markt bracht. Destijds kostte de burger 45 cent. Maar beter dat de hamburger nu niet meer zo goedkoop is, anders zouden we er geen genoeg van krijgen ;-). Het recept van de saus was een groot mysterie, maar de formule is deze week uitgelekt. De saus bevat maar liefst 33 ingrediënten. 

Dit is het recept voor de Big Mac saus

Big Mac saus ingrediënten

Sojaboonolie, gehakte augurken, twee soorten maïs stroop, verschillende soorten suiker, azijn, verschillende soorten zout, calciumchloride, xanthan gum, kalium sorbaat (een conserveermiddel), pittige delfstoffen, polysorbaat, gedistilleerde azijn, water, eigeel, uienpoeder, mosterdzaad, propyleenglycol alginaat, natriumbenzoaat (een conserveermiddel), mosterdzemelen, knoflookpoeder, groenteproteïne, karamelkleur, paprika extractiemiddelen, soja lecithine, kurkuma en calcium dinatrium EDTA (om de smaak te beschermen).

Big Mac saus werkwijze

Je ziet het… het geheime recept bevat ingrediënten die je niet zomaar in de supermarkt kunt kopen. Om de beroemde Big Mac saus tóch thuis te kunnen maken, heeft foodblogger Kelly Brinker een recept bedacht die eng dicht in de buurt komt van de originele saus. Zo kun je thuis ook genieten van je zelfgemaakte Big Mac… met dé saus! 

♥ Een halve kom mayonaise
♥ 4 eetlepels fijngehakte augurken
♥ 1 theelepel witte azijn
♥ twee eetlepels Franse dressing
♥ één eetlepel fijngehakte witte ui
♥ een theelepel suiker
♥ een 1/8 theelepel zout

 

Must reads 👀