Lifestyle

Hello volgers! Zo creëer je een succesvol Instagram-account

We zijn stiekem jaloers op de mooie Instagram feed en vele volgers van onze favoriete bloggers. Veel volgers en veel likes geven ergens wel een goed gevoel. Op een mooie feed horen mooie foto’s. Dat is wel duidelijk. Maar hoe dan verder? Wat doen die bekende Instagrammers om steeds weer nieuwe volgers te krijgen? Hoe word je van nul volgers en nul foto’s een succes op Instagram?

1. Mooie foto’s
Een Instagram feed begint bij de foto’s. Een account met veel mooie foto’s spreekt aan. Bekijk maar eens de Instagramaccounts van je favoriete YouTuber. Zij steken veel tijd in het maken en bewerken van hun foto’s. De perfecte foto is niet in één klik gemaakt. Let erop dat de foto’s die je post niet wazig of donker zijn. Natuurlijk licht en kwaliteitsfoto’s zien er veel mooier uit. 

2. Blijf posten
Door regelmatig te blijven posten zien je volgers elke keer wat van je. Je kunt beginnen met 3x per week posten. Wanneer je volgers aantal flink is opgebouwd is het van belang dat je bijna elke dag wel wat post. Wacht je te lang met posten, dan vallen er volgers weg. Onthoud wel: beter geen post, dan een lelijke post. Maak niet uit haast een foto waar je niet tevreden mee bent omdat het moét. 

3. Stijl
Instagrammers hebben een bepaalde stijl waarop ze hun foto’s plaatsen. Ze gebruiken bijvoorbeeld altijd hetzelfde effect of om het aantal foto’s een quote. Wanneer mensen op jouw account komen is er gelijk een sfeer. Als jij graag citypictures maakt, zorg dan dat dat jouw stijl wordt. Upload dan niet ineens een foto van de pasta carbonara die je gisteren hebt gemaakt. Dat is niet wat jouw volgers willen zien. Pas je foto’s aan op de doelgroep die jij hebt. Tips voor een perfecte Instagram feed lees je hier.

Girl with a camera
4. Opvallen
Je wilt opvallen op Instagram. Dat is de manier om meer volgers te krijgen. Een hele handige tip om op te vallen is het gebruik van hashtags. Gebruik er veel en verschillende combinaties. Ook door bedrijven en merken te taggen in je foto, zorgt voor meer volgers (en wie weet samenwerkingen).

5. Engagement
Interactie met je volgers is leuk en belangrijk. Volgers geven tips en feedback. Die feedback is handig om te gebruiken. Volgers zullen het waarderen als je op hun reageert. Door iets aan hun te vragen betrek ze je ze erbij en dat zorgt ook weer voor interactie. 

Beeld: iStock I Bronnen: iphonephotographyschool.com, www.want.nl