Lifestyle

5 stappen om een ruzie met je BFF op te lossen

We hebben vast allemaal wel een keer ruzie gehad met een vriendin. Ruzie is nooit leuk en al helemaal niet met je beste vriendin. Je wilt het zo snel mogelijk goedmaken en vergeten. Het beste is natuurlijk om een ruzie te voorkomen, omdat het vaak over iets kleins gaat. Maar is er nou iets gebeurt wat je echt niet leuk vond? Hier vijf stappen om een ruzie met je vriendin op te lossen. 

1. Praat erover met elkaar
Dit is misschien wel de allermoeilijkste stap. Iemand confronteren is nooit leuk, en al helemaal niet je beste vriendin. Denk goed na over wat er gebeurt is. Vaak ontstaan ruzie uit de meeste kleine dingen. Als er iets is gebeurd wat je niet leuk vond, moet je dat wel laten weten. Als ze het niet weet, gebeurt het de volgende keer misschien weer. Vertel haar wat je niet cool vond en wat je dwars zit. 

2. Luister naar elkaar
In een gesprek is het allerbelangrijkste luisteren. Door goed te luisteren begrijp je elkaar beter. Ga ook niet tegen haar in en laat haar uitpraten. Andersom moet jij ook kunnen zeggen wat je wilt. Wees eerlijk en lucht je hart. Dit kan je het beste face to face doen. Via WhatsApp of Facebook kunnen dingen verkeerd overkomen en loopt het alleen maar meer uit de hand. Ga ook niet schelden of je stem verheffen. Denk goed na over wat je zegt. Uit boosheid kan je soms stomme dingen doen, houd jezelf dus kalm en tel even tot 10.

laughing friends bff3. Begrijpen
In eerste instantie begrijp je niet waarom je vriendin dit deed. Dat is logisch. Probeer tijdens het luisteren wel te begrijpen waarom het zo gelopen is. Misschien had je vriendin er een hele goede reden voor of vond zij dat jij al eerder niet leuk tegen haar had gedaan. 

4. Vraag
Als je niet begrijpt waarom ze dat deed, blijf dan doorvragen. Je wilt een goede reden en als je die hebt, dan hoef je er ook niet langer meer over na te denken. Vraag relevante dingen en haal geen oude koeien uit de sloot. Begin niet over dingen van een jaar geleden. Laat het bij de vragen die gaan over waar je op dit moment boos om bent. 

5. Vergeten en vergeven
Is deze vriendin het waard om voor te gaan? Laat het dan achter jullie. Een vriendschap is veel meer waard dan een jongen, kleding, make-up of een meningsverschil. Onthoud wat zij niet leuk vond en onthoud wat jij niet meer wilt dat er gebeurt. Echte vriendinnen zijn er voor elkaar en accepteren elkaar. 
Het kan ook zijn dat er nu al zoveel gebeurd is tussen jullie, dat je je aan elkaar ergert. Dan is het misschien beter om afstand te nemen en elkaar te laten gaan. Misschien dat jullie teveel uit elkaar gegroeid zijn of het toch niet helemaal klikt. 

Beeld: iStock.com I Bronnen: versiercoach.nl