Beauty

Haarinspiratie en tips voor tijdens het sporten

Die vervelende losse plukjes tijdens het sporten. Je kent het wel. Maar dat is geen excuus om niet een rondje te gaan hardlopen. Er zijn genoeg leuke kaspels die ook nog eens praktisch zijn. Met een paar simpele tips zorg jij dat je haar stevig blijft zitten tijdens een sportsessie.

Do’s 

1. Schuifspeldjes
Schrijf schuifspeldjes maar op je lijstje, want deze dingen zijn echt je beste vriend! Met een schuifspeldje kun je losse plukjes vast zetten, een staart strakker maken en nog heel veel meer. Tijdens het sporten wil je je haar zo strak en vast mogelijk, spray daarom nog wat haarlak op je schuifspeldje en tadaa. Die blijft wel even zitten.

2. Zweetband/haarband
Een zweetband zorgt ervoor dat het zweet op je voorhoofd niet in je haar geschoven wordt. Dat is namelijk een automatische beweging die veel mensen doen. Wanneer je het zweet in je haar schuift, wordt je haar sneller vet en dat wil je natuulijk niet. Met een zweetbandje voorkom je dat dit gebeurt. Ook hierbij blijven de babyhaartjes en losse plukjes uit je gezicht. 

3. Haarlak
Door haarlak zitten die losse plukjes vast geplak als een magneet. Erg fijn om die hele korte babyhaartjes naar achteren te ‘plakken’. In combinatie met een schuifspeldje blijft het nog beter zitten. Als je een vlecht in doet tijdens het sporten zorgt haarlak er ook voor dat de vlecht minder snel uitzakt. Zeker gebruiken dus die haarlak!

Sporten

Haarstijlen voor sporten

1. Invlechten 
Door je haar in te vlechten neem je ook de kortere plukjes mee. Voor meiden met laagjes in hun haar, is dit echt perfect. Je kunt er voor kiezen om één vlecht te maken of een double braid. Van een double braid kan je ook nog een knotje maken als je het niet fijn vindt om je vlecht los te hebben hangen. 

2. Paardenstaart
Ja, wie wist dat niet? Een paardenstaat is het meest voor de hand liggend, maar die blijft lang niet altijd goed zitten. Halverwege je sportsessie zakt je staart toch uit of gaat je staart scheef zitten. Wat in ieder geval slim is om te doen is om een nieuw, sterk elastiekje te gebruiken. Zakt je staart dan nog steeds uit? Schuif een schuifspeltje door je elastiekje en duw die dan omlaag. 

3. Knot
Een knotje kan ook erg fijn zijn tijdens het sporten. Al je haar zit dan op één plek en het zwiept niet alle kanten op. Een knot is in allerlei varianten te maken; een lage knot, een hoge knot, een ingevlochten knot, met een donut en ga zo maar verder. Kies een knot die jij makkelijk vindt om te maken en er ook nog eens leuk uitziet. 

Beeld: iStock.com