Lifestyle

Heftig verhaal: Ik werd depressief en sneed mezelf

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat zichzelf sneed. 

Ik was 9 toen ik ziek thuis was. Waarom ik alleen was weet ik niet, maar ik was erg verdrietig. Ik weet nog dat ik huilend op de bank lag en ik alleen maar kon denken aan doodgaan. Voor een 9-jarig kind is dat niet normaal. Ik heb er nooit wat over gezegd en vergat het. Later heb ik hier nog een paar keer last van gehad. Toen het einde van groep 8 aanbrak, moest ik afscheid nemen van mijn oude vertrouwde klas en school. Ik ging naar de middelbare school en er stond een hele nieuwe tijd voor de deur. 

Ondanks dat ik al bij een soort psychiater liep, was ik hier de hele zomervakantie erg verdrietig om. Toen het nieuwe schooljaar begon, leek alles goed te gaan, toch kwam daar later verandering in. Ik werd erg onzeker en ook thuis ging het al een hele tijd niet lekker. Ik praatte met de leerlingbegeleiders op school, maar niemand leek mijn probleem te begrijpen. Ik begon mezelf te snijden omdat ik op die manier mijn problemen en verdriet in kwijt kon. Het was makkelijk omdat het niemand opviel. Zelf besefte ik wel dat wat ik deed niet oké was. 

Depressed girl

Van het ene op het andere moment was ik gestopt met het snijden. Aan het eind van dat jaar moest ik van havo naar vmbo afstromen en dus naar een andere school. Schijnbaar deed het me allemaal niet zo veel want ik viel niet terug in mijn oude gewoontes en werd niet depressief. Heel klas 2 ging goed, ik ging over en ik kon mezelf goed weerhouden van snijden en zelfmoordgedachtes. Ik ging positief de derde klas in maar dit werd al snel verstoord door een paar kinderen die erg zeker waren van zichzelf. Ik kwam erachter dat ik een Hoog Sensitief Persoon (HPS) was en dit maakte veel duidelijk voor mij. Voor mijn gevoel leek het alsof mensen zich tegen mij keerden. Hierdoor werd ik depressief en viel ik in mijn oude gewoonte. Net als de vorige keer was het erg makkelijk om te doen en ik kon mezelf er een beetje in kwijt. Ik vergat de negativiteit over mijn uiterlijk en ik kwam steeds meer op de voorgrond. Ik vond mezelf te dik, ik was niet mooi genoeg en er was veel mis aan mij. Ook voelde ik waardeloos en er was niemand die om mij gaf of me zou missen als ik er niet meer was. Ik wilde zo graag afvallen dat ik dagen gewoon niks meer at. Gelukkig kreeg ik nooit echt de kans om dit door te zetten, ondanks dat blijf ik calorieën tellen en pogingen tot afvallen, op een gezonde manier.

Ik snijd nu minder en probeer ervanaf te komen. Ik probeer positief te blijven en de drang en negativiteit weg te drukken. Ik wil alle meisjes meegeven om positief te blijven en ook echt te geloven dat alles goedkomt, want dat is echt zo. En onthoud altijd dat er iemand is die van je houdt, die om je geeft en altijd naar je zou willen luisteren, maar die persoon wil het niet altijd laten zien.  

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.