Beauty

8 verzorgingsproducten die elk meisje in huis moet hebben

Een verzorgd huidje willen we allemaal. Weg met die vieze puistjes en roodhuiden. Voor een mooi verzorgd huidje zijn er allerlei producten die je kunt gebruiken. Je raakt er gewoon in de war van zoveel keuze! Kom je er even niet meer uit wat je nou het beste kunt gebruiken? Lees dan vooral verder want alle producten staan onder een rijtje + uitleg!

Crèmes

Dagcrème
Is een dagcrème echt nodig? Nee, de keuze is volledig aan jou. Een dagcrème beschermt je huid tegen ‘bedreigingen’ zoals zon, wind en milieuvervuiling. Met een dagcrème stimuleer je de groei van nieuwe huidcellen. Er zijn verschillende soorten huidtypes. Als je een dagcrème wilt gebruiken, kies dan een crème die bij jouw huidtype past. 

Dagcrème

Kruitvat €6,69

Nachtcrème
Een nachtcrème is net weer anders dan een dagcrème. Het belangrijkste doel van een nachtcrème is hydratatie. Je huidcellen vernieuwen ‘s nachts en zo’n crème helpt daarbij. Je hebt regenereerde crèmes, die versnellen de cel productie, herstellende crèmes en antirimpelcrèmes. Je nachtcrème heeft pas optimaal effect als je deze aanbrengt op een compleet gereinigde huid. Net als bij de dagcrème, heb je voor een nachtcrème ook weer allerlei soorten. Let hier dus op wanneer je een crème koopt. 

Nachtcrème

Hema €2,00

Bodylotion
Bodylotion is net als een dag- en nachtcrème, alleen dan voor je hele lichaam. De meeste bodylotions zijn voedend en hydraterend. Na het douchen kan de huid droog aanvoelen.Het is dan lekker om een bodylotion aan te brengen. Er zijn hele dunne bodylotions, bodymilk, die bestaan voor 80% uit water en er zijn bodybutters, die zijn dikker en geven je huid net iets meer. 

Bodylotion

The Body Shop €11,00

Moisturizer
Een moisturizer zorgt ervoor dat je vochtbalans op peil blijft. Je huid bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag verdwijnt langzaam waardoor de tweede laag naar boven komt. Dat is dan weer een gezonde laag met nieuwe cellen. Als cellen niet genoeg water krijgen, ontstaat er een droge en rode huid. Een moisturizer helpt dit te voorkomen. Of je beter een dagcrème of moisturizer kunt gebruiken is helemaal aan jou. Een moisterizer bevat meer olie en is dus vetter. Heb je een droge huid? Probeer dan eens een moisturizer. Heb je een wat vettere huid? Dan kun je het beter houden bij een crème waar meer water in verwerkt zit. 

Moisturizer

The Body Shop €20,00

Reinigers

Cleanser & tonic
Nadat je je make-up er af gehaald heb, is het tijd voor een cleanser. Een cleanser verwijdert alle laatste beetjes make-up. Dit is bijvoorbeeld een facewash die je gebruikt met water. Daarna komt de tonic. Die haalt de laatste restjes cleanser weg zodat je poriën niet verstoppen. Een toner is meer huid verzorgend. Die kalmeert en beschermt de huid.

Cleanser

bol.com €4,49

Scrub
Je gezicht reinigen is heel belangrijk, maar scubben mag je ook niet vergeten. Je hoeft dit zeker niet vaak te doen. Eén keer per week is al genoeg. Tijdens het scrubben verwijder je dode huidcellen en voelt je huid weer zacht aan. Een scrub op je gezicht kan erg kwetsbaar zijn. Masseer de scrub dus niet te hard op je gezicht. Als je een droge huid hebt, wordt dit ook afgeraden. Op de rest van je lichaam mag je wel wat harder scrubben. Na een scrub is het belangrijk om je huid goed te verzorgen met een crème.

ScrubHema €2,75

Lippenverzorging

Lippenbalsem
Lippen zijn gevoelig voor uitdroging en verbranding. Dat komt doordat ze zweet- en talgklieren hebben en er weinig pigment in je lippen zit. Een lippenbalsem voorkomt uitdroging en beschermt tegen de zon. Let wel op! Als je elke dag lippenbalsem gebruikt, raken je lippen er aan verslaafd. Probeer de lippenbalsem alleen te gebruiken wanneer dat echt nodig is.

EosDouglas €6,11

Lipscrub
Een lipscrub verwijdert de velletjes die op je lippen zitten. Na je lippen gescrubt te hebben voelen ze weer zacht aan. Zorg dat je lippen schoon zijn en breng de scrub op je vinger met draaiende bewegingen aan. Een lipscrub is veel minder schadelijk dan een scrub voor op je huid. Heb je veel last van velletjes? Dan mag je best elke dag je lippen scrubben.

Lippen scrubH&M €7,99

 

Beeld: iStock I Bronnen: mens-en-gezondheid.infonu.nl, margriet.nl, vaganza-cosmetics.com, beautyscene.nl