Lifestyle

Met deze tips richt je jouw kleine studentenkamer in

Is het voor jou de hoogste tijd om het ouderlijk nest te verlaten? Ga je op kamers wonen? Je wilt natuurlijk niets liever dan een knus plekje voor jezelf. Goedkoop is het niet om een ruimte gezellig in te richten, je blijft die arme student. Dat wil natuurlijk niet meewerken. Laat de moed niet in je schoenen zakken, want wij gaan je vertellen hoe je voor een prikkie je eigen stulpje kunt creëren!

Als eerste is het handig om te weten hoe je op een efficiënte manier gebruik kunt maken van de ruimte die je hebt. Niet iedereen is gezegend met een kamer van minstens twintig vierkante meter. Toch kun je van tien vierkante meter ook al iets leuks maken.

Maak een moodboard

Het is handig om te weten in welke stijl je je kamer wilt inrichten. Zet erop welke kleuren je wilt gebruiken en wat voor soort meubels. Zoek ook inspiratie op websites als Pinterest. 

Kamer ruimer laten lijken

Maak gebruik van lichte kleuren. Op deze manier lijkt je kamer groter. Maak de muren wit, schaf wat lichtere meubels aan en je ziet al een wereld van verschil. Spiegels kunnen overigens ook je kamer ruimer laten lijken. 

Slaap hoog

Als je kamer niet zo groot is, kun je overwegen om een hoogslaper te plaatsen. Onder je bed kun je namelijk een bureau of bankje plaatsen. Ideaal om ruimte te winnen. 

Klik hier om deze hoogslaper te bestellen. 

Opbergruimte onder je bed

Wanneer je een hoogslaper niet zo ziet zitten, kun je er ook voor kiezen om een bed te kopen met opbergruimte. Alle spulletjes die je niet dagelijks nodig hebt, kun je daarin bewaren zonder dat iemand het ziet. Op deze manier kunnen meubels meerdere functies hebben. Twee vliegen in één klap!

Gebruik alle ruimte

Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar soms kun je echt nóg meer ruimte gebruiken in je kamer. Denk aan boxen onder je bed schuiven en planken aan de muur maken. Elk hoekje van je kamer is kostbaar, onthoud dat. 

Goedkope winkels

Als je eenmaal een plan hebt getrokken, is het tijd om bouwmarkten af te struinen. Je wilt het allerleukste en natuurlijk het goedkoopste op de kop tikken. Op naar de Ikea, Gamma, Leen Bakker en noem het maar op. Neem ook zeker een keer een kijkje in een kringloopwinkel. Deze winkels zijn echt niet allemaal muf en stoffig als je dat soms denkt. Vaak zijn hier prima meubels te vinden voor mooie prijsjes. 

Hieronder vind je alvast wat inspiratie voor een toffe studentenkamer:

Klik hier als je de bovenstaande inrichtingen leuk vindt. 

Je hebt ook kleinere spulletjes nodig in je kamer. Borden, bekers, fotolijstjes, kussentjes en decoratie. Allemaal superleuk om uit te zoeken. Misschien zit er hieronder iets voor je bij.

Opbergmand

Dit is superhandig om als tafeltje te gebruiken en je kunt er spullen in opbergen.

Opbergmand van Xenos. 

Wanddecoratie

Dit wandrek is leuk ter decoratie van je muur. Je kunt er niet alleen foto’s aan hangen, maar ook lampjes en kaartjes. Eigenlijk alles wat je maar wilt. 

Klik hier voor het wandrek van Xenos. 

Opbergkrat

Dit fancy opbergkrat is ook ideaal om spullen op te bergen. 

Klik hier voor de opbergkrat van Xenos

Lichtslinger

Dit is echt wat je wilt als je je kamer schattig in wil richten. Lampes kunnen je kamer een fijne sfeer geven. 

Klik hier voor de lichtslinger van Blokker.

Bron: Interieurdesigner, Kamernet, Ikwoonfijn