News

Dit is de reden waarom vliegtuigstoelen meestal blauw zijn en hadden wij allemaal niet verwacht

Ben jij dit jaar met het vliegtuig op vakantie geweest? Lekker shoppen op Schiphol, door de douane en hup het vliegtuig in. Is het jou wel eens opgevallen dat de stoelen in een vliegtuig bijna altijd blauw zijn? Echt waar, let maar eens op. Wat blijkt? Daar is dus een hele goede reden voor en het is vast niet wat je denkt…

Stress

Yes, eindelijk op vakantie! Waar is mijn paspoort ook alweer? Help, mijn koffer past niet meer dicht en nu heeft de trein ook nog eens vertraging… Fingers crossed en hopen dat jullie op tijd komen. Jullie hebben de rijen langs de douane overleefd en zijn op tijd bij de gate. Eindelijk stap jij het vliegtuig in en de stress valt gelijk van je af. Herken jij dit gevoel? 

De reden

Grote kans dat jij je op dat moment bevond in een vliegtuig met blauwe stoelen. Ja écht. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de kleur blauw een kalmerend effect op jou heeft. Klinkt een beetje vreemd, maar blauw zorgt voor de aanmaak van hormonen die jouw stemming beïnvloeden en van blauw word je dus kalm. Daarnaast weten vliegtuigmaatschappijen dat veel mensen vliegen een beetje eng vinden en is het dus een goede om te kiezen voor blauwe vliegtuigstoelen.

Beeld: iStock | Bron: Zmonline.com, Quotenet.nl