Beauty

Met deze stappen blijven krullen in jouw dunne haar wél zitten

Binnenkort een gala op de planning staan, een feestje of een girls night out? Dan wil jij er natuurlijk wel op je best uitzien! Je weet natuurlijk maar nooit wie je tegenkomt. Maar hoe maak jij de perfecte krullen in jouw dunne haar en zorg je er ook nog eens voor dat ze de hele avond perfect blijven zitten? Volg deze stappen en je hebt gegarandeerd succes.

Stap 1: Wassen
Na het wassen van ons haar smeren we er het liefst nog een flinke dot conditioner in of een heerlijk verzorgend masker, zodat onze lokken weer zijdezacht aanvoelen. Toch raden we je aan om de conditioner te skippen tijdens je douchebeurt, want dit maakt je haar zwaar waardoor krullen sneller uitzakken.

Stap 2: Verzorgen
Je denkt misschien dat schoon haar de beste ondergrond is voor krullen, maar je krullen blijven juist beter zitten wanneer je haar iets ‘viezer’ is. Kies daarom naast een hittebeschermer voor wat volumespray.

Stap 3: Preppen
Wees niet zuinig met mousse, maar neem een goede handvol mousse en verdeel dit over je vochtige haar. Good to know: mousse bevat alcohol en zorgt ervoor dat het overbodige vocht uit je haar trekt en de krul beter blijft zitten!

Stap 4: Föhnen
Nadat je mousse in je haar hebt gedaan is het tijd voor de föhn. Wat veel mensen niet weten is dat je je haar het beste kunt drogen op de laagste temperatuur om stevige krullen te krijgen.

Stap 5: Temperatuur
Kies de juiste temperatuur. Bij dun en fijn haar is dit de laagste stand, anders is de kans groter dat je haar verbandt. Het is niet zo dat de hoogste stand ook altijd voor de beste krullen zorgt.

Stap 6: Krullen
Dan is het nu tijd om te gaan krullen! Draai de krullen van je gezicht af om zoveel mogelijk volume te creëren. Draai je de krullen in de richting van je gezicht? Dan krijg je juist minder volume.

Stap 7: Afkoelen
Hierbij een tip van de professionals: ‘vang’ je krul na het krullen op en maak ‘m vast met een clipje en wacht totdat deze is afgekoeld. Het beste is om de föhn er nog eens bij te pakken op de koudste stand, dit zorgt ervoor dat het nog beter blijft zitten.

Stap 8: Borstelen
Verwijder nu alle clipjes uit je haar en haal voorzichtig een borstel of grove kam door je haar. Spray nog wat haarlak over je coupe en je haar is de hele avond party proof!

Beeld: iStock