Lifestyle

Girls Issues: Ik ben verliefd op de beste vriend van mijn ex

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op de beste vriend van haar ex.

Lieve Girlscene,

Mijn ex’ beste vriend is een jongen waar ik het sinds het begin al een klik mee had. Ook nadat het uitging met m’n ex stond hij voor me klaar en kon ik m’n hart bij hem luchten. Nu heb ik sinds een tijdje gevoelens voor hem en ik ben erachter gekomen dat het wederzijds is. Nu is hij niet alleen de beste vriend van mijn ex, maar heeft hij ook gedate met mijn beste vriendin. Wat moet ik nu doen? Ik voel me schuldig tegenover m’n ex en m’n beste vriendin. Moet ik ze het vertellen? En hoe?

Liefs, Anoniem

Lieve Anoniem,

Het is heel logisch dat jij je schuldig voelt tegenover je ex en je beste vriendin. Dit is natuurlijk niet de makkelijkste situatie voor een nieuwe relatie. Het is natuurlijk over met je ex, dus in principe mag jij doen wat jij wilt. Het is natuurlijk wel zo netjes om hierover met je ex te praten zodat hij niet opeens voor een verrassing komt te staan als hij jullie samen ziet. Het feit dat hij op date is geweest met je beste vriendin maakt de situatie nog wat ingewikkelder. Vraag eerst je vriendin hoe zij hierover denkt, voordat jullie samen verdere stappen zetten in de relatie. Misschien is het verstandig om jezelf eerst af te vragen of je hem écht leukv vindt en deze moeite wil doen voor hem. Als het antwoord ‘ja’ is, en je ex en vriendin er geen probleem van maken, ga er dan voor en heel veel plezier samen!

Succes!

Liefs, Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: iStock