Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Mijn hele kamer brandde af’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat vertelt over haar ouders huis dat in vlammen opging.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Ik zat op zolder met m’n moeder om De Sims 3 te installeren. Rond 17.00 uur rook ik iets raars. Mijn moeder rook het ook maar ze dacht dat het verbrand stof was aangezien de computer best oud is. Rond zes uur gingen we aan tafel. Na het eten ging ik natuurlijk gelijk naar boven om te kijken of De Sims al geïnstalleerd was. Ik zag heel veel rook op zolder en besloot het raam van de waskamer open te doen.
Ik open de deur en zag twee grote vlammen op de droger. Natuurlijk schreeuwde ik gelijk om hulp. Mijn vader rende naar boven en probeerde de vlammen te blussen, terwijl ik naar beneden rende voor emmers water. Toen ik boven kwam met een emmer water zag ik dat de vlammen over de hele zolder waren verspreid. Mijn vader riep dat we allemaal naar beneden moesten gaan. Iedereen deed zijn schoenen en jas aan en ik deed mijn twee honden aan een riem. Mijn moeder pakte nog haar laptop ‘voor het geval dat’, zodat we mijn broer konden bereiken. Hij zat op dat moment in Duitsland.

Tegen de tijd dat we buiten stonden belde mijn vader 112. De brandweer was er binnen twee minuten. We stonden voor het huis en je zag de vlammen op het dak. Het hele dorp stond in de straat te kijken en mijn familie moest huilen. Het duurde twee uur voordat de vlammen uiteindelijk waren geblust. Tegen elf uur besloten mijn moeder en ik een kijkje in het huis te nemen samen met de brandweer. Overal was water. De kerstversiering was doorweekt, het plafond lekte. De schade was enorm. 90% van het huis was beschadigd. Alleen op de benedenverdieping viel het mee. Mijn spullen waren allemaal weg, want ik sliep op zolder.

Na de brand woonde ik tweeënhalve week in een hotel, hierna huurde mijn vader een huis. Toen ik terug naar school ging liet mijn beste vriendin mij in de steek. Alsof het nog niet erg genoeg was, verspreidde ze ook nog roddels over mij en heeft ze al mijn geheimen doorverteld aan de hele klas. Inmiddels is het bijna zeven maanden later en is er helaas nog weinig vooruitgang. Er moet nog steeds een nieuw dak op het huis. Nog steeds denk ik elke dag aan hoe het kon eindigen.. Het had ook ‘s nachts kunnen gebeuren terwijl ik sliep…

Beeld: iStock