Lifestyle

Onderzoek: Mensen die niet in één keer slagen voor hun rijexamen zijn intelligent

Na tientallen keren met zweethandjes aan het stuur te hebben gezeten tijdens het achteruit inparkeren en invoegen op de snelweg, is het zover. Je mag afrijden! Je hebt het autorijden aardig onder de knie en de rijlessen gaan supergoed. Maar tijdens het afrijden kan alles ineens anders zijn en zak je voor je rijexamen. Oh no! Eén troost, volgens een onderzoek is dit een aanwijzing dat je super intelligent bent. 

Zakken

Duizenden mensen hebben hun rijbewijs weten te bemachtigen. Daarom is het hartstikke zuur als je zakt voor je rijexamen, terwijl het tijdens de lessen zo goed ging. Maar hé, het overkomt de besten. Dat wijst een onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Privelege DriveXpert uit. 

Superslim 

Onderzoekers ontdekten na het analyseren van gegevens dat vooral hoogopgeleide jongeren niet in één keer slagen voor hun rijexamen. Studeer je wiskunde of iets dat te maken heeft met wetenschap? Dan is de kans nog groter dat je niet meteen je rijbewijs haalt. Uit het onderzoek blijkt dat studenten die talen, geschiedenis, filosofie of literatuur sneller voor hun rijbewijs slagen dan wiskunde- en wetenschapstudenten. 

Hartstikke balen dat je bent gezakt voor je rijexamen, maar aan je intelligentie hoef je in ieder geval niet te twijfelen! 

Beeld: iStock | Bron: HLN.be