Food

In 5 makkelijke stappen maakt jij goddelijke Oreo Tony’s Chocolonely frambozen cheesecake

Houd jij van Oreo? Ja! Houd jij van Tony’s Chocolonely? Ja, duh! Houd jij van cheesecake? JA! Is dat drie keer ja? Dan is het vandaag je geluskdag, want vandaag laten wij je zien hoe jij deze goddelijke taart met Oreo én Tony’s Chocolonely thuis kunt maken. Het allerleukste is dat het ook nog eens super makkelijk is! Welke vriendinnen trommel jij op om deze taart mee te maken?

Heb jij al je vriendinnen bijeen gekregen of ga je lekker zelf aan de slag in de keuken? Voordat we beginnen moeten er eerst even booschappen gedaan worden.

Dit heb je nodig voor één middelgrote taart:
★ 2 pakken Oreo koekjes
★ 75 gram boter
★ 2 repen Tony’s Chocolonely framboos
★ Verse frambozen
★ Mino Oreo’s
★ 3 velletjes gelatine
★ 2 bakjes monchou
★ 250 ml slagroom

1. Dan gaan we nu door naar het echte werk! Doe de Oreo’s in een blender zodat het verkuimelt. Dit wordt straks de bodem van je taart. Smelt tijdens het blenden alvast de boter en roer dit door het koekmengsel heen in een grote bak. Pak dan nu een springvorm en bedek deze met aluminiumfolie, dit voorkomt dat je bodem straks blijft plakken aan het blik. Giet het koekmengsel op de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de onderkant van een lepel.

Oreo, koekjes, taart

2. Klop nu de slagroom met een mixer en meng dit vervolgens met alle monchou. Leg ondertussen de gelatine in een bakje met heet water, zodat het zacht wordt. Smelt vervolgens anderhalve Tony’s Chocolonely reep in een pan. Tip: Doe dit op laag vuur, anders verbrandt het. Is de chocolade gesmolten? Roer dan nu de gelatine met wat heet water tot het vloeibaar wordt en roer dit vervolgens samen met de chocolade door het slagroommengsel heen.

3. Is het beslag klontvrij? Giet het dan nu op de taartbodem en zet het voor minimaal drie uur in de koelkast. Helaas ladies, nog even geduld!

4. Is de tijd om? Dan is het eindelijk zover! Haal de taart uit de springvorm en beleg de taart met frambozen, Oreo’s en natuurlijk nog wat extra chocolade. Hoe meer, hoe beter ;-).

5. Enjoy! ♥