Lifestyle

Dit is de échte reden waarom wij allemaal verslaafd zijn aan onze smartphone

Wat doe jij als eerst wanneer je wakker wordt? Even door je tijdlijn van Facebook scrollen, de nieuwste foto’s op Instagram checken en vervolgens alle verhalen in de groepsapp teruglezen om te kijken of je nog iets gemist hebt toen jij in dromenland was. Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon en sta jij er mee op en ga jij ermee naar bed? Ben jij benieuwd hoe dit komt? Lees dan snel verder!

Hoe vaak kijk jij op je telefoon? Het gaat vaak automatisch. Je moet even wachten op de bus of in de rij voor de kassa en je pakt je telefoon erbij. Maar ook tijdens het leren voor een belangrijk proefwerk of tijdens je werk kijk je soms stiekem iéts te vaak op je telefoon dan je eigenlijk wil. Maar hoe komt dit?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom wij in tien minuten wel twee keer door onze tijdlijn scrollen. ‘Pfoe, gelukkig heb ik niks gemist’ of ‘Yes, nieuwe likes!’ zijn gedachten die door ons heen gaan bij het openen van onze telefoon. Door deze acties krijg je een plezierig gevoel of een gevoel van opluchting. Doordat we dit gevoel willen blijven ervaren openen we onze telefoon opnieuw. Pas wel op dat het geen obsessie wordt. Wanneer het fijne gevoel verandert in een angstig gevoel, kan het iets dwangmatigs worden en dat is toch echt een teken dat je moet afkicken van je smartphone ;-).

Beeld: iStock | Bron: NRC.nl, Mynd.nu