Lifestyle

Met deze 7 tips geef jij jouw (slaap)kamer een nieuwe look

Misschien ga je binnenkort op kamers, op jezelf wonen of ben je toe aan wat verandering in je slaapkamer. Elke dag kijken naar dezelfde meubels, dezelfde schilderijen en hetzelfde behang kan best saai worden. Maar om nu meteen een heel nieuw interieur uit te zoeken wordt een beetje prijzig… Girlscene zet zeven tips op een rijtje waardoor jij je kamer nieuw leven inblaast.

Tip 1: Zet je bed op een andere plek

Je bed is iets wat aanwezig is in je slaapkamer. De kans is groot dat je bed al jaren op dezelfde plek staat. Door een nieuwe plek te kiezen moet je je kamer wel veranderen. Je ziet dat je doordat je je bed anders neergezet hebt misschien meer ruimte hebt of eindelijk plek hebt om die poster op te hangen.

Tip 2: Speel met foto’s en posters

Over posters gesproken: verander eens je posters of schilderijen op je kamer. Heb jij al super lang een foto van jou en je bestie naast je bed staan? Tijd voor een nieuwe foto. Maak iets echt unieks van je foto’s door te spelen met kleur. Bewerk je favoriete foto’s met een zwart-wit effect en geef accenten op de foto met een kleur. Daarnaast staat Pinterest vol met gave quotes en prints die je kan uitprinten.

Je foto’s behouden, maar wel toe aan iets nieuws? Kies dan voor een nieuwe lijst, of geef je oude lijst een nieuwe kleur. Je kan ook afscheid nemen van je lijst en kiezen voor een originele manier om je foto’s op te hangen, bijvoorbeeld met washitape.

Tip 3: DIY

Vind jij je nachtkastje spuuglelijk, maar heb je geen geld voor een nieuwe? Ga dan DIY’en! Geef je nachtkastje een nieuw kleurtje, andere deurknoppen of beplak je oude nachtkastje met folie. Kies voor plakfolie met een print. Plak de zijkant, bovenkant of de lades af met de plakfolie. Super handig om krassen en beschadigingen mee te verdoezelen.

Tip 4: Vervang je kast door een kledingrek

Kledingrekken zijn niet alleen on trend, ze zijn ook nog eens super gebruiksvriendelijk. Je ziet namelijk in één oogopslag wat je allemaal in je kast hebt hangen (letterlijk). Bevestig een extra plank onder én boven je kledingrek voor meer opbergruimte. Deze kun je gebruiken om je schoenen en mandjes met sokken en ondergoed op te zetten.

Tip 5: Accessoires

Soms kun je met een paar kleine accessoires je kamer een compleet andere look geven. Denk aan nieuwe kussens, kaarsen, dekbed of gordijnen. Dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten. In winkels zoals Xenos, Søstrene Grene en HEMA vind je de leukste goodies voor een betaalbare prijs.

Tip 6: Bezoek IKEA

IKEA is dé plek om erachter te komen wat de nieuwste trends zijn. Wanneer je je kamer gaat veranderen merk je dat de basis vaak nog prima is. Daarom is IKEA juist zo fijn om je standaard meubels nieuwe inspiratie te geven. Pinterest geeft je online een dosis inspiratie.

Tip 7: Planten en bloemen

Het is bewezen dat je van planten en bloemen gelukkiger wordt, dus in je kamer zijn deze een echte must. Daarnaast zien planten er ook nog eens vrolijk uit. Kies voor veel groene planten en fleur de rest van je kamer op met wat bloemen in een gezellige kleur.

Beeld: Pixabay