Lifestyle

Met deze 8 tips houd jij muggen uit je slaapkamer

Redactie

Het is weer zomer en dat betekent, hallo muggen! Voor sommige mensen dan… Want wist je dat je lichaamsgeur voor een groot deel bepaalt of jij aantrekkelijk bent voor deze vervelende beestjes? Ben jij er hier één van? Helaas, dan heb jij gewoon pech. Gelukkig zijn er wel een aantal trucjes om muggen uit je buurt te houden, zodat jij vanavond lekker kunt slapen zonder dat gezoem aan je hoofd.

1. Investeer in een muggenlamp
Deze lamp trekt met licht trekt insecten aan. Ze vliegen tegen de lamp en worden als het ware verbrand. Effectief is het zeker, maar of je de geur van verbrande muggen tijdens de bbq wilt toelaten is een tweede ;-). Gelukkig zijn er nog genoeg andere opties!

2. Smeer met DEET
DEET is een anti-muggenmiddel en spuit of smeer je op je lichaam. Tip: Doe dit wel buiten je slaapkamer, want de geur is niet erg prettig.

3. Slaap in een klamboe
De klamboe kennen we allemaal wel. Voor een paar tientjes lig jij onder een klamboe te slapen, zonder dat je lek gestoken wordt.

4. Sla met een (elektronische) vliegenmepper
Ben je al te laat en hoor je de muggen al de hele tijd om je heen zoemen? Dan is het tijd voor een effectievere manier. Pak die vliegenmepper er maar bij! Kies voor een elektronische vliegenmepper om vlekken op je mooie witte muur te voorkomen ;-).

5. Neem de mug in de maling
Muggen houden van warmte, daarom komen ze ons altijd in de zomer op zoeken. Wanneer het ’s avonds afkoelt, voelt een mug je lichaamswarmte al vanaf twintig meter afstand! Houd de muggen op afstand en neem ze in de maling door dichtbij een terrasverwarming of kampvuur te zitten. 

6. Koop een ventilator
Zoals je net al las, houden muggen van warmte. Hoe houd je muggen dan beter op afstand dan je kamer lekker koel te maken? Zet de ventilator aan een uurtje voordat je gaat slapen, zodat je kamer lekker is afgekoeld als jij je bed inkruipt.

7. Steek de anti-muggen stekker in het stopcontact
Smeer jij liever niet met DEET op je lichaam? Dan is de anti-muggen stekker de perfecte uitkomst voor jou! Je hoeft het apparaat alleen maar in het stopcontact te steken en door de geur die het apparaat verspreidt slaan de muggen jouw kamer waarschijnlijk over.

8. Sla lavendel en knoflook in
Good to know: Muggen houden absolúút niet van lavendel en knoflook. Hoewel we misschien liever geen knoflook op ons nachtkastje leggen, houd je zo wel de muggen op afstand. Misschien handig om dit te combineren met wat lavendel, zodat je niet ‘s ochtends opstaat in een enorme knoflookwalm.

Beeld: iStock | Bron: kampeermeneer.nl, omaweetraad.nl