News

Aha: Dit is waarom je nooit langer dan 9 minuten kan snoozen!

Omdat je totaal geen zin hebt om naar je hoorcollege te gaan, je gister een binge avondje Netflix hebt gehouden of omdat je gewoon graag slaapt. Iedereen is er weleens schuldig aan; de wekker gaat en jij besluit nog even een paar minuutjes in bed te blijven liggen. Best. Feeling. Ever. Maar is het je ooit opgevallen dat je nooit langer dan negen minuten kan blijven snoozen. Waarom niet gewoon tien? Hier blijkt een super logische verklaring voor te zijn en dit is hem…

Wanneer je een professionele snoozer bent dan wist je waarschijnlijk al dat je nooit langer dan negen minuten kan blijven snoozen. Op de redactie kunnen wij er dus ab-so-luut niet tegen dat dit een oneven getal is. Waarom is het niet gewoon tien? Voor het antwoord gaan we even terug in de tijd..

In de jaren 50 was het heel erg lastig om klokken en horloges in te stellen op precies tien minuten. Daarom deden ze maar negen minuten. Raar, maar waar.

Hallo?! Het is al 2017, dit moet onderhand toch al gemaakt zijn? Nope… Helaas is het nog steeds een technologische kwestie. Toen de digitale klok kwam werden de getallen met kaartjes steeds omgedraaid, daarom was het lastig om van het getal negen naar tien te gaan. Denk maar aan een scorebord die je handmatig moet bijhouden, deze werkt hetzelfde. Back to the problem: het omzetten van de negen naar de tien kost extra tijd en deze extra tijd gebruikt Apple ook. 

Als wij opstaan kost het ons namelijk ook wat extra tijd om op de sluimer te klikken. Wanneer je dus besluit te snoozen is er al wat tijd voorbij. Daarom is de snooze op negen minuten ingesteld zodat je nooit langer dan tien minuten kan blijven liggen.

Mysterie ontrafeld. 🙂

Lees ook:

Bron: ZMonline, Mentalfloss | Beeld: Pixabay