Food

3 recepten voor een zomerse taart waar jij sowieso indruk mee maakt

In de zomer is het super om samen met je vriendje (of vriendinnen!) romantisch te picknicken op het strand, of in het bos voor wat verkoeling. Natuurlijk wil je lekkere dingen meenemen, maar je hebt geen zin om uren in de keuken te staan… Wij hebben voor jou drie recepten van heerlijke zomerse taarten die super makkelijk zijn om te maken. Zo wordt jouw picknick zeker een groot succes!

Aard­bei­en­taar­tjes

DIT HEB JE NODIG:
★ Aardbeien, 250 g
★ Eierkoeken, 8
★ Slagroom, 500 ml
★ Poedersuiker, 10 g

ZO GA JE TE WERK:
1.
Maak de aardbeien schoon, halveer de aardbeien in de lengte en snijd ze in kleine plakjes.
2. Leg nu de helft van de eierkoeken met de platte kant naar beneden. Klop de slagroom en verdeel deze over de eierkoeken.
3. Leg nu de rest van de eierkoeken met de bolle kant op de slagroom. Druk de eierkoeken even aan, maar zorg dat de slagroom binnen de rand van de koek blijft. 
4. Beleg nu de rand van het taartje met de aardbeien. De aarbeien duw je dus in de slagroom. 
5. Voeg nog wat poedersuiker toe en je taartje van eierkoeken is done! 

Pan­nen­koek­taartje met ho­ning-va­nil­le­si­roop

DIT HEB JE NODIG:
★ Vanillestokje
★ Pecannoten, 60 g
★ Honing, 6 el
★ Pannenkoekjes, 300 g
★ Griekse yoghurt, 300 g

ZO GA JE TE WERK:
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het vanillestokje open en laat deze ongeveer vijf minuten koken samen met de honing en wat water. Schraap hierna met een mesje de vanille uit het stokje en voeg toe aan de honing. 
2. Hak de pecannoten ondertussen in kleine stukjes en vet alvast de springvorm in met wat boter.
3. We gaan nu de pannenkoekjes opstapelen in de springvorm. In dit recept gebruiken we kant-en-klaar pannenkoekjes, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Leg één pannenkoek in de vorm. Bestrijk nu de pannenkoek met wat honing en walnoten. Klaar? Leg dan een nieuwe pannenkoek in de vorm en herhaal het proces. Eindig met honing en de rest van de pecannoten.
4. Bak het taartje voor zo’n tien tot vijftien minuten in de oven.
5. Je maakt je taart helemaal af door er nog wat Griekse yoghurt bij te serveren. Super fris en zomers! Tip: je kan dit taartje ook koud eten!

Mas­car­po­ne-le­mon curd & man­go taartje

DIT HEB JE NODIG:
★ Munt
★ Mango
​★ Zandbodem, 4
★ Mascarpone, 125 g
★ Pistachenoten, 1 el
★ Lemon curd, 2 el

ZO GA JE TE WERK:
1. Verhit in een koekenpan de pistachenoten voor ongeveer drie minuten. Let op: gebruik hiervoor geen olie of boter! 
2. Laat de pistachenoten even afkoelen en snijd ondertussen de mango in dunne plakjes.
3. Meng de mascarpone samen met de lemon curd en verdeel deze over de zandbodems. Leg nu de mango als een waaier op de taartjes.
4. Hak de pistachenoten in kleine stukjes en strooi deze over de taartjes. Voeg tot slot nog een blaadje munt toe en je taartje is klaar om op gegeten te worden!

Lees ook:

Bron: Allerhande | Beeld: Pixabay