Lifestyle

Met deze stappen word jij in no time een optimist

Iedereen in Nederland zou eigenlijk van geluk moeten spreken dat we in zo’n welvarend en gezond land leven. Toch zijn er veel mensen die pessimistisch denken over de dagelijkse dingen. Pessimistisch betekent dat je negatief denkt over meerdere dingen. Pessimistische gedachtes zijn moeilijk om te zetten naar positieve gedachtes. Maar als je een positief mens bent geniet je meer van de kleien dingen. Daarom zijn hier tips om je positiever te voelen!  

Pessimisten ervaren een nare gebeurtenis langer mee. Dus als een pessimist bijvoorbeeld wordt ontslagen, dan zit zij daar langer mee dan een optimist 

Ook betrekken pessimisten één nare gebeurtenis op hun hele leven. Dus als ze worde ontslagen, dan is meteen hun hele leven zinloos. 

Pessimisten voelen zich snel schuldig als er wat misgaat, dit betrekken ze op zichzelf. Dus een pessimist is ontslagen; volgens haar is dat haar eigen schuld en ze voelt zich daardoor intens verdrietig. 

Tips om positiever te worden

Kijk naar alle positieve dingen in het leven 
Misschien ben je net ontslagen, of je vriend heeft het net uitgemaakt. Dit zijn nare gebeurtenissen, maar probeer toch te kijken naar de positieve dingen in je leven. Je hebt leuke vrienden, een leuke baan of een leuke klas en lieve ouders. Focus je ook op de kleine dingen; je hebt een nieuwe trui, het wordt lekker weer. 

Leef met de dag
Leef niet in het verleden. Natuurlijk kan je af en toe terugdenken aan mooie herinneren, maar leef in het heden. Sterker nog; leef in het nu. Begin elke dag met een frisse blik op de wereld en blijf je elke dag weer verbazen over hoe mooi en bijzonder het leven is. Geniet van je kop koffie in de ochtend, de drukte in de trein en de regen op de fiets. 

positieve mensen trekken zich niks aan van anderen 
Probeer je zo min mogelijk aan te trekken van anderen. Iedereen heeft een mening over een ander, jij zelf waarschijnlijk ook over anderen. Maar als jij je zo min mogelijk druk maakt over wat andere mensen van jouw nieuwe rok vinden, of je nieuwe vriendje, leef je veel zorgelozer. 

Klaag minder
Van klagen is nog nooit iets goeds gekomen. Je schiet er letterlijk niks mee op als je de hele dag tegen iedereen gaat zeiken dat het regent. Iedereen ziet namelijk zelf wel dat het regent en je moet er vroeg of laat toch doorheen fietsen. Dus stop nu met klagen en kijk in plaats daarvan naar oplossingen. 

Ook als er geen ontkomen aan is, je moet toch echt in de regen fietsen, accepteer het! Het is een korte rit op de fiets en in plaats van erover zeuren kan je ook genieten van de buitenlucht en denken aan die heerlijke warme douche als je thuiskomt. 

Ga er niet vanuit dat je faalt
Als jij nog voor je begint aan iets ervanuit gaat dat je het niet kan, of dat je gaat falen, dan gaat het je zeker niet lukken. Kijk openminded naar nieuwe uitdagingen en verbaas jezelf dat door het toch te doen. 

Niet negatief praten over anderen
Niemand wordt er beter van als jij de hele tijd over andere mensen aan het roddelen bent. Je straalt daardoor alleen maar jaloezie uit en het siert je karakter niet. Ook andere mensen worden hier alleen maar verdrietig van als jij dit doet, zonde. 

Vergeef sneller
Je voelt je zelf alleen maar kutter als je iemand niet snel vergeeft. Misschien hebben jij en je best friend ruzie, maar maak het zo snel mogelijk weer goed, want het leven is te kort om negatief te zijn. 

Geef jezelf complimenten
Vertel jezelf dagelijks in de spiegel wat je leuk en mooi vindt aan jezelf. Dit kan iets kleins zijn zoals dat je een leuke trui aanhebt. Door jezelf te complimenteren wordt je blijer en zelfverzekerder. 

Maak elke dag een praatje met een vreemde
Als je elke dag een praatje maakt met iemand die je niet kent zal je merken dat de wereld zo slecht nog niet is en kom je erachter dat die rare buurman of vreemde vrouw in de winkel eigenlijk hele leuke mensen zijn. Een praatje met een vreemde geeft je een goed gevoel! 

Lees ook: 

Bron: Mindbodygreen.com, Ivpp.com, Gelukkigworden.com | Beeld: iStock