Travel

13 tips tegen verveling in het vliegtuig (en auto)

Een week of drie op vakantie, heerlijk. Maar wat nou als je urenlang in de auto vast zit met je broers en zussen? Of mega lang in het vliegtuig moet zitten? Eerst probeer je nog uit het raam te kijken, te kletsen met je reisgenoten of te slapen. Maar dan neemt de verveling toe. Geen zorgen, Girlscene helpt je uit de brand. Hier vind je tips tegen verveling in het vliegtuig en in de auto.

1. Muziek luisteren
Download van tevoren een lange lijst op je telefoon via Spotify. Maak meerdere lijsten voor verschillende moods en neem oortjes of een goed afsluitbare koptelefoon mee. 

2. Een boek lezen
Neem een E-reader mee. Als je die niet hebt, ga dan van tevoren naar de bibliotheek en kies een stapel goede boeken uit. In het vliegtuig kan je door de zware boeken misschien wat minder meenemen, dus neem er sowieso twee mee in je handbagage. 

3. Spelletjes
Neem leuke spelletjes mee zoals Sudoku, kaarten, mens erger je niet (meeneempakket). Of download leuke spelletjes op je telefoon.

4. Films downloaden
Download voor de vakantie films via Netflix of brand ze op je laptop. Of neem een aantal dvd’s mee om in te auto te kunnen kijken. 

5. Tekenboekje mee
Neem een kleurplaat of een tekenboekje en stiften mee. Zo kan je je never nooit niet vervelen. Er zijn ook hele leuke spellen om te doen met alleen al pen en papier. 

Reizen verveling vliegtuig auto6. Begin een gesprek met een vreemdeling (in het vliegtuig) 
Zit jij nou de hele reis lang naast iemand die je niet kent? Ga een gesprek met diegene aan. Praat over waar jullie naartoe gaan en vraag wat hij/zij gaat doen daar. Superleuk! 

7. Probeer te slapen
Slapen is altijd fijn om te doen en als dit lukt dan vliegt de tijd. 

8. Bedenk wat je wil eten tijdens je tussenstop (auto)
Je zal zeker weten wel een tussenstop maken terwijl je met de auto aan het rijden bent. Als je dan stopt bij een restaurant of benzinestation, bedenk in de auto dan alvast wat je gaat halen. Wordt het een Snicker of toch een ijsje?

9. Neem veel tijdschriften mee
Koop voor vertrek een hele stapel tijdschriften zodat jij je niet gaat vervelen. Linda Meiden, Glamour en Girlz hebben altijd leuke zomerspecials. 

10. Maak alvast een lijstje
Maak een lijst van alle dingen die je sowieso wil zien en doen in de vakantie. Maak een planning voor jezelf wat je welke dag wil doen. En wat je als eerst wil doen als je aankomt op de plaats van bestemming! 

11. Schrijf een verhaal 
Misschien wilde je dit al langere tijd doen, maar ben je er nooit aan toe gekomen. Maar als jij een voor een langere tijd met een aantal mensen opgesloten zit in een klein oppervlakte, dan is het misschien fijn om te gaan schrijven. 

12. Neem je Nintendo mee 
Je kent hem vast nog wel: de Nintendo! Deze oude gadget heeft veel nieuwe versies en uitgaves. Maar die echte oldschool Nintendo DS waar jij je puppy’s op verzorgde en Mario Bros op speelde, die is op een lange reis eigenlijk niet weg te denken. 

13. Armandjes knopen
Koop van tevoren een hele hoop touwtjes en neem een gebruiksaanwijzing mee als je niet weet hoe het moet of als je nieuwere soorten armbandjes wil maken. Dit houdt je wel even zoet. 

Lees ook: 

Beeld: iStock