Real life

Girls Issues #27: ‘Ik word jaloers door de perfecte levens op social media’

girls-issues-27

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik word jaloers door de perfecte levens op social media’

Mila (17) vraagt zich af of haar borsten nog wel groeien.

Hey Girlscene,

Ik zit met een probleempje. Ik ben namelijk echt heel snel jaloers; op meiden die ik op school zie met het perfecte lichaam en leuke kleding, maar ook wanneer ik filmpjes op YouTube zie, waar al die personen echt een perfect leven lijken te hebben. Van summer-ready-body’s tot de plaats en zelfs het huis waar ze in wonen. Van leuke kleding tot de allersimpelste dingen zoals hun kamer. Nu zomer er aankomt, voel ik me nog rotter. 
Ik weet dat Instagram foto’s vaak worden bewerkt, en niemands leven perfect is, maar toch weet ik niet hoe ik die negatieve gedachte van me af kan zetten. 

En dan nog iets: mijn ouders, zusje en ik gaan samen twee weken op vakantie naar zon, zee en het strand. Ik heb (op onverklaarbare wijze) er hele erge moeite mee om mensen van mijn leeftijd (17/18) rond te zien lopen en met elkaar (groepjes etc.) te zien. Ik voel me er heel ongemakkelijk en vervelend bij, vooral als we met zijn vieren zijn. Waar het vandaan komt weet ik echt niet, het is zo raar. 

Ik hoop erg dat jullie mij kunnen helpen! 

Liefs, Mila

Lees ook:
Girls Issues #26: ‘Ik wil mijn ex terug’

Lieve Mila,

Veel meiden hebben hetzelfde: het gevoel van jaloezie als je naar de Instagram kijkt van coole meiden met hun perfecte levens. Maar onthoud: niemand is perfect.

Probeer minder op de profielen van deze meiden te kijken en wat meer naar de positieve dingen in je eigen leven. Tuurlijk kan je Instagram als inspiratiebron gebruiken, maar het is niet fijn als je er zelf naar door voelt. Probeer te genieten met je ouders en je zusje.

En als je op vakantie behoefte hebt aan gezelschap dat niet een bloedverwant is, dan kan je altijd ervoor kiezen om gewoon op iemand af te stappen. Vet eng! Bedenk bij jezelf: wat is het ergste dat je kan overkomen? Als het heel awkward wordt bedenk je dan dat je die persoon waarschijnlijk nooit meer tegenkomt.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.

Must reads 👀