Lifestyle

Bijt je nagels? Dan ben je waarschijnlijk een perfectionist

Nerveus aan je haren plukken, zoveel zweten dat het ongemakkelijk wordt of op je nagels bijten: dit zijn zomaar drie dingen die gebeuren als je zenuwachtig bent. Moet je presenteren, solliciteren of examen doen? Dan is de kans groot dat je niet zo kalm bent als normaal. Maar maak je vooral geen zorgen als je op je nagels bijt, want dat zegt het volgende over je persoonlijkheid.

Als je vraagt aan iemand wat hij of zij van nagelbijten vindt krijg je misschien wel een negatieve reactie. Nagelbijten, dat is toch helemaal niet goed? Maar maak je geen zorgen als jij het 贸贸k een slechte eigenschap vindt. Onderzoek wijst namelijk uit dat nagelbijters perfectionisten zijn.

Perfectionisten

Je leest het goed. Nagelbijten is namelijk een teken van perfectionisme en is dat nu per se iets negatiefs? Dacht het niet! Onderzoekers hebben ontdekt dat het naast nerveus gedrag ook iets over je persoonlijkheid zegt. Stress is volgens hen helemaal niet de enige reden waarom je het niet kan laten om je nagels richting je mond te brengen. Het kan ook te maken hebben met wie je bent als persoon: een perfectionist, dus.

nagelbijten perfectionisme

Hoe zit het?

Het onderzoeksteam uit Montr茅al zegt het volgende. “Dit gedrag is een bevredigingsdrang en een vorm van beloning. Wij geloven dat mensen die dit gedrag vertonen perfectionistisch kunnen zijn, wat betekent dat ze niet kunnen ontspannen en taken niet op een normaal tempo kunnen ontvoeren. Ze zijn vatbaarder voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid als ze hun doelen niet bereiken. Ze vervelen zich ook sneller.” En als je toch met dit gedrag wil stoppen kun je beginnen met een anti-bite nagellak.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Thebrainflux.com