Food

4 heerlijke recepten voor op de barbecue

Met het zonnetje op je bol is het weer tijd om buiten te eten. Nodig je vrienden en vriendinnen uit voor een heerlijke barbecue in de tuin aan het einde van een drukke dag. Lekkere hamburgers en worstjes op de grill, smullen. Klinkt als muziek in de oren toch? De Girlscene redactie is ook dol op barbecues, daarom hebben we wat tips op een rijtje gezet voor een perfecte avond. 

1. Broodje barbecuebiefstuk 

Ingrediënten: 
4 biefstukken (à 150 g, op kamertemperatuur)
2 el olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden
1 ui
7½ g koriander
3 tomaten
1 el jalapeños
1 el rodewijnazijn
8 shoarmabroodjes
40 g rucola

Wat moet je doen: 
1. Maak allereerst de barbecue aan. Meng de biestuk met olie en Italiaanse kruiden en voeg peper en zout toe. Marineer de biefstuk, afgedekt, voor 30 minuten. Rooster vervolgens zeven minuten op de barbecue.

2. Snipper ondertussen de ui en snijd de koriander en tomaat. Snijd ook de jalapeños. Meng deze producten bij elkaar in een kom en voeg azijn toe. Verwarm de shoarmabroodjes. 

3. Voeg vervolgens het jalapeñomengsel toe aan de broodjes met rucola. Leg vervolgens de biefstukken erop.

2. Broodje hamburger

Ingrediënten: 
2 el tahini white (sesampasta, Bio Today)
2 el mayonaise
2 el sesamzaad
½ komkommer
50 g radijsjes
4 el rijstazijn
4 sesambollen
4 vegetarische hamburgers
25 g cassavekroepoek
1 bakje tuinkers 

Wat je moet doen: 
1. Steek de barbecue aan. Meng de tahini in een kom met de mayo en de helft van het sesamzaad. 

2. Als tweede stap snijd je de komkommer in de lengte en verwijder je de zaadlijsten. Schaaf het in dunne linten en snijd de radijs in dunne plakken. Meng dit met azijn en de rest van het sesamzaad.

3. Snijd de sesambollen open en grill twee minuten op de barbecue. Bak de burgers vier minuten op de barbecue en verkruimel ondertussen de kroepoek. 

4. Leg alles vervolgens onder de broodjes: eerst de mayonaise, dan de salade en daarna de burger. Bestrooi met kroepoek en tuinkers. Eet smakelijk. 

3Salsasaus

Ingrediënten: 
1 eetrijpe avocado
1 kiwi
1 jalapeñopeper
1 limoen
15 g koriander 

Wat je moet doen
1. Snijd de avocado en kiwi in blokjes en gooi samen in een kom. Halveer de jalapeñopeper in de lengte. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan het kiwi-avocadomengsel.

2. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Snijd de koriander fijn en meng door de salsa, klaar! 

3. Gegrilde groenten

Ingrediënten
1 teen knoflook
8 el olijfolie
4 el balsamicoazijn
2 romatomaten
1 aubergine
1 courgette
10 g platte peterselie (bakje à 20 g)

Dit moet je doen: 
1. Maak allereerst de barbecue aan en pers de knoflook. Meng dit met olie, azijn, peper en zout. Snijd de tomaten, aubergine en courgette en besprenkel met de dressing. 

2. Grill de groenten op de barbecue voor ongeveer vijf minuten. Snijd de blaadjes peterselie en leg de groenten op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de peterselie.

4. Kip-ananassalade 

Ingrediënten: 
2 zoete puntpaprika’s
300 g kipfilethaasjes
2 el olijfolie
2 el picadillo (specerijenmengsel, blikje)
1 ananas
2 bosuitjes

Dit moet je doen: 
1. Maak allereerst de barbecue aan en grill de puntpaprika’s 15 minuten. Laat het vervolgens afkoelen en ontvel de paprika’s. Snijd het vruchtlees in reepjes. 

2. Bak ondertussen de kipfilethaasjes in zes minuten gaar. Neem van het vuur en bestrooi met de picadillo.

2. Snijd de ananas in de lengte en leg ongeveer vier minuten op de barbecue. Snijd de harde kern uit het vruchtvlees. Snijd het in blokjes en voeg toe bij de paprika in de kom.

3. Snijd de kipfilethaasjes in stukjes en voeg toe aan de ananas. Snijd de bosui en meng door de kom met ananas. Schep de salade terug in de uitgeholde ananashelften en serveer!

Lees ook: 

Bron: Ah.nl | Beeld: Pixabay

Must reads 👀