Lifestyle

Yes! Waarom je met make-up op een veel beter cijfer haalt

Misschien heb je net je eindexamen afgerond, je scriptie verdedigd of ben je nog bezig met de laatste loodjes, maar hoe dan ook: de zomervakantie is in zicht. Toch heeft Girlscene alvast een fantastische tip voor degenen die nog tentamens in het vooruitzicht hebben. Wat blijkt? Het is een heel goed idee om met make-up op het lokaal in te gaan.

Als we Cosmopolitan en onderzoek mogen geloven heeft het dragen van make-up namelijk een positieve invloed op je resultaten. Dankzij eerdere onderzoeken wisten we al dat je zelfvertrouwen invloed heeft op je prestaties, maar hoe zit dat dan met het dragen van make-up? Voor het onderzoek namen 186 vrouwelijke studenten de proef op de som. Dit is het resultaat.

make-up tentamen cijfer

Vrouwen die make-up dragen scoren hoger op examens

De groep werd opgedeeld in drieën. De ene groep luisterde naar positieve muziek, terwijl een andere groep dus make-up droeg. Het derde groepje kleurde het gezicht. Nadat de resultaten van het examen binnen waren bleek dat de meiden die make-up droegen betere resultaten hadden dan de meiden met muziek en gezichtsverf. De onderzoekers willen wel duidelijk maken dat dat zowel de make-up als muziek een positieve invloed zou hebben op de deelnemers als het gaat om cognitieve prestaties, maar het lijkt dus helemaal geen slecht idee om voor je tentamen je make-up even te doen. 

Toch maar even je wimpers aanzetten met mascara voortaan?

Lees ook: 

Beeld: iStock